Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Πολιτικοί και επιχειρηματίες στην Αγία Πετρούπολη για το Ρωσικό Οικονομικό Φόρουμ

Πολιτικοί και επιχειρηματίες στην Αγία Πετρούπολη για το Ρωσικό Οικονομικό Φόρουμ

Αντιπρόσωποι από όλο τον κόσμο, πολιτικοί και επιχειρηματίες, παρίστανται στις εργασίες μεγάλου οικονομικού φόρουμ για τις προοπτικές της ρωσικής οικονομίας στην Αγία Πετρούπολη. Επί ποδός η αντιπολίτευση για να καταγγγείλει τη διακυβέρνηση του Βλ.Πούτιν.

51

Χιλιάδες αντιπρόσωποι από όλο τον κόσμο παρίστανται στις εργασίες του Ρωσικού Οικονομικού Χώρου που λαμβάνει χώρα στην Αγία Πετρούπολη. Επί ποδός η αντιπολίτευση για να καταγγγείλει τη διακυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πολιτικοί και επιχειρηματίες θα συζητήσουν τις προοπτικές της ρωσικής οικονομίας την ώρα που ο Βλ.Πούτιν ετοιμάζεται για την αποχώρησή του από την προεδρία στις αρχές του προσεχούς έτους.

Το Ρωσικό Οικονομικό Φόρουμ έρχεται σε μία στιγμή κατά την οποία μεγάλες εταιρείες όπως η BP and Shell δέχονται πιέσεις για να παραχωρήσουν κοιτάσματα σε ρωσικές κρατικές εταιρείες, επισημαίνει το BBC.

Στις εργασίες του Φόρουμ πρόκειται να παραστούν οι πρόεδροι Ουκρανίας, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν και Αρμενίας, μαζί με ανώτατα στελέχη των μεγαλύτερων επιχειρήσεων παγκοσμίως.

Την Κυριακή ηγετικά στελέχη του επιχειρηματικού κόσμου θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν κατ ιδίαν με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στην Αγία Πετρούπολη κατευθύνονται και υποστηρικτές της ρωσικής αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον παγκόσμιο πρωταθλητή στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ.

Έντονη είναι η φημολογία στη Ρωσία για το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Βλ.Πούτιν. Στην παρούσα φάση ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να ευνοεί τον Σεργκέι Ιβανόφ, νυν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρώην πράκτορα της KGB.

Η αντιπολίτευση ζητά όπως πλήρη αλλαγή εικόνας στο Κρεμλίνο· κατηγορεί τον Βλ.Πούτιν ότι «τορπιλίζει» τη δημοκρατία και θέλει να τον εμποδίσει να επιλέξει το διάδοχό του στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου του 2008.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο