Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αρωμα» εκλογών το Σαββατοκύριακο με ομιλίες Κ.Καραμανλή και Γ.Παπανδρέου

«Αρωμα» εκλογών το Σαββατοκύριακο με ομιλίες Κ.Καραμανλή και Γ.Παπανδρέου

Περιοδείες, εγκαίνια, επισκέψεις και ομιλίες για τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Ο Κ.Καραμανλής βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη για την πρώτη προσυνεδριακή διάσκεψη της ΝΔ, ενώ ο Γ.Παπανδρέου αναμένεται την Κυριακή στη Φωκίδα. Εκλογές «ντέρμπι» δείχνουν μυστικές δημοσκοπήσεις στη Β Αθηνών...

30

Περιοδείες, εγκαίνια, επισκέψεις και ομιλίες το Σαββατοκύριακο για τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο Κ.Καραμανλής βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη για την πρώτη προσυνεδριακή διάσκεψη της ΝΔ, ενώ ο Γ.Παπανδρέου αναμένεται στη Φωκίδα.

Ο Κώστας Καραμανλής πρόκειται να μιλήσει την Κυριακή στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», στην πρώτη προσυνεδριακή διάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας εν όψει του συνεδρίου του κόμματος τον Ιούλιο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα περιοδεύσει στη Φωκίδα και το βράδυ της Κυριακής θα μιλήσει σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στην Αμφισσα. Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

«Μυρίζει» εκλογές…

Ο πρωθυπουργός έφθασε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη και μετέβη συνοδευόμενος από την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου στις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί από τις αρχές του 2008.

Εκεί έγινε δεκτός από τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Γιώργο Καλαντζή, βουλευτές, τον νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη και τον δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του, οι οποίες ενοικιάζονται από την ΠΑΣΕΓΕΣ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και είναι προσωρινές έως ότου ανεγερθούν σε δύο χρόνια οι νέες στην περιοχή Αλυκές του δήμου Μηχανιώνας.

Μετά την ξενάγηση ο πρωθυπουργός επισήμανε μιλώντας στους δημοσιογράφους πως με το Διεθνές Πανεπιστήμιο η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Ελλάδα, εξελίσσονται σταδιακά σε κέντρο παιδείας και πολιτισμού, σε κέντρο έρευνας, καινοτομίας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο υπεύθυνος Παιδείας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σχολίασε: «Για μία ακόμα φορά ο πρωθυπουργός, κάνει εξαγγελίες για ένα ζήτημα το οποίο ανακοινώθηκε τις πρώτες εβδομάδες διακυβέρνησης της ΝΔ. Σήμερα, το θέμα παραπέμφθηκε στη νέα τετραετία».

Ανταλλαγή «πυρών» ακολούθησε και την ακόλουθη επίσκεψη Καραμανλή στον οδικό κόμβο Ωραιοκάστρου, στη διαπλάτυνση της οδού Λαγκαδά· ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως τα έργα του οδικού άξονα θα δοθούν στην κυκλοφορία τον Σεπτέμβριο και εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ.

«Ενώ ήταν Ολυμπιακά και θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, τα βρήκαμε εγκαταλελειμμένα και χωρίς χρηματοδότηση. Μέσα σε μόλις τριάμισι χρόνια πετύχαμε να τα επανεντάξουμε, να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότησή τους, να υπογράψουμε τις συμβάσεις, να τα ξεκινήσουμε, να τα ολοκληρώσουμε» είπε.

Ήλθε απάντηση από τον υπεύθυνο Δημοσίων Έργων και Περιβάλλοντος του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ψεύδη.

«Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του άδειασαν σήμερα τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, αλλά ξεπέρασαν και κάθε όριο πολιτικής δεοντολογίας. Επειδή είμαστε σε προεκλογική περίοδο και δεν υπάρχει έργο στον τομέα των υποδομών για να παρουσιάσουν, προσπαθούν να βαφτίσουν το μαύρο-άσπρο» ανέφερε.

Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε πως το έργο είχε ενταχθεί στα συνοδευτικά έργα των Ολυμπιακών Αγώνων και το κύριο μέρος του θα παραδίδετο μετά την οργάνωση. «Δυστυχώς όμως, και για το έργο αυτό, όπως και για τα άλλα δημόσια έργα, τις εκλογές του 2004 τις κέρδισε η ΝΔ. Το έργο εγκαταλείφθηκε και η χρηματοδότησή του διακόπηκε» ανέφερε.

Σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π.Ευθυμίου επισήμανε ότι ο Κ.Καραμανλής άρχισε τις προεκλογικές πρόβες στην Αυστραλία και τις συνέχισε σήμερα στην Θεσσαλονίκη -«τις ίδιες προεκλογικές πρόβες επενδυμένες με ανακρίβειες και διαστρεβλώσεις της αλήθειας, ανάρμοστες για πρωθυπουργό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024