
Κοκαΐνη και κάνναβη αιωρούνται στην ατμόσφαιρα της Ρώμης
Στον αέρα της Αιώνιας Πόλης αιωρούνται σε μικρές συγκεντρώσεις σωματίδια κοκαΐνης και κάνναβης, ανακοίνωσε το ιταλικό Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας έπειτα από τις πρώτες μετρήσεις.
36
Στον αέρα της Αιώνιας Πόλης αιωρούνται σε μικρές συγκεντρώσεις σωματίδια κοκαΐνης και κάνναβης, ανακοίνωσε το ιταλικό Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας.
Ίχνη των ναρκωτικών ανακαλύφθηκαν μαζί με ουσίες από τον καπνό του τσιγάρου στη διάρκεια μελέτης για τις τοξικές ουσίες στην ατμόσφαιρα της Ρώμης, του Ταράντο και του Αλγερίου.
«Οι υψηλότερες συγκεντρώσεις κοκαΐνης βρέθηκαν στο κέντρο της Ρώμης, ειδικά στην περιοχή του Πανεπιστημίου Λα Σαπιένζα» δήλωσε ο Ανγκελο Τσεσινάτο, επικεφαλής της έρευνας. Διευκρίνισε πάντως ότι δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα για τις συνήθειες των φοιτητών.
Εκτός από ναρκωτικά, οι μετρήσεις εντόπισαν νικοτίνη και καφεΐνη τόσο στη Ρώμη όσο και στις δύο άλλες πόλεις. Στο Αλγέρι δεν βρέθηκαν ίχνη ναρκωτικών, ενώ στο Ταράντο ανιχνεύθηκε κοκαΐνη αλλά σε πολύ μικρότερες συγκεντρώσεις.
Στην ιταλική πρωτεύουσα, η μέγιστη συγκέντρωση κοκαΐνης μετρήθηκε στη διάρκεια των χειμερινών μηνών στα 0,1 νανογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, πέντε φόρές χαμηλότερα από τα επιτρεπόμενα όρια για τις τοξικές ουσίες.
Οι ερευνητές θεωρούν πάντως ότι τα ευρήματα είναι ανησυχητικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΟΗΕ: Ο κόσμος είναι έτοιμος να αναθέσει σε γυναίκα το αξίωμα της Γενικής Γραμματέα, λέει η Μπατσελέτ
- Ιταλία: Η Μελόνι απαντά στον ρώσο παρουσιαστή για την «πιστοποιημένη ηλίθια» και «κακή και άσχημη γυναικούλα»
- Το Περού αναβάλλει για τουλάχιστον μερικούς μήνες την αγορά F-16 από τις ΗΠΑ
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 5 έγκλειστοι νεκροί κατά την εξέγερση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας
- Φλόριντα: Νέα εκτέλεση θανατοποινίτη – Είχε σκοτώσει γειτόνισσά του το 1990
- Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν χαιρετίζει την παράταση της κατάπαυσης του πυρός



