Τα κριτήρια ψήφου για τις επόμενες εκλογές θέτει η Αλ.Παπαρήγα
Κριτήριο ψήφου να αποτελέσει η συνείδηση ότι τα καθημερινά προβλήματα της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, της πλειοψηφίας της νεολαίας και των γυναικών απορρέουν από τη στρατηγική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει σε άρθρο της στον Ριζοσπάστη η Αλ.Παπαρήγα.
38
«Κριτήριο ψήφου να αποτελέσει η συνείδηση ότι τα καθημερινά προβλήματα της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς, της μεγάλης πλειοψηφίας της νεολαίας και των γυναικών απορρέουν από τη στρατηγική των δύο κομμάτων εξουσίας, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» αναφέρει σε άρθρο της στην εφημερίδα Ριζοσπάστης η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Στο εκτενές άρθρο της η κ. Παπαρήγα επισημαίνει ότι «χωρίς να αποδίδουμε υπερβολικές διαστάσεις σε μια εκλογική μάχη, δεν πρέπει να υποτιμήσουμε ότι μπορεί και μέσω αυτής να γίνει ένα βήμα προς τα εμπρός». Συμπληρώνει ότι η εκλογική συμπεριφορά των λαϊκών μαζών δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την ιδεολογική χειραγώγηση μέσω των οργάνων που έχει στα χέρια της η αστική τάξη, όπως το σχολείο και τα ΜΜΕ, αλλά και από τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και βεβαίως το συγκαλυμμένο, ραφιναρισμένο ή ωμό αντικομμουνισμό.
Αναφερόμενη στην τακτική που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ η κ. Παπαρήγα αναφέρει: «Ο καυγάς μεταξύ τους δεν είναι σικέ, είναι πραγματικός. Εκφράζει τον οξύ ανταγωνισμό ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα είναι ο οδηγός και ποιος ο συνοδηγός. Είναι επικίνδυνος, γιατί αποπροσανατολίζει, ενσωματώνει και τελικά διαφθείρει και εξαγοράζει συνειδήσεις».
Υπογραμμίζει ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν κοινή στάση έναντι του ΚΚΕ. Ειδικότερα, αναφέρει ότι «η σύμπλευση των δύο κομμάτων είναι έκδηλα κοινή, όταν αντιμετωπίζουν το πρόγραμμα, τη στρατηγική του κόμματος. Η κριτική τους δεν υπηρετεί μόνο τους άμεσους εκλογικούς στόχους. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας».
Η πολεμική τους -ήπια ή συκοφαντική, ανάλογα με την περίσταση-, προσθέτει η κ. Παπαρήγα, είναι πολύ διαφορετική από αυτήν που ασκούν σε άλλα κόμματα, ιδιαίτερα στον ΣΥΝ ή και στον ΛΑΟΣ. Και αναφέρει: «Σημασία έχει επίσης ότι απέναντι στο ΚΚΕ δηλώνουν συνολική αντίθεση, ενώ με τον ΣΥΝ τσακώνονται στα σημεία. Εδώ βεβαίως ευθύνη έχει και ο ΣΥΝ που αναλώνεται σε καυγάδες για την Ώρα του Πρωθυπουργού, για το αν πήρε αμέσως απάντηση ή όχι σε ένα ερώτημά του, για το πόσο σέβονται ή όχι τον πρόεδρο ενός κόμματος που είναι στην αντιπολίτευση. Εδώ με την πολιτική τους πλήττουν και με αυτήν την έννοια περιφρονούν ένα λαό, το θέμα είναι πόσο κομψοί και ευγενικοί είναι στο Κοινοβούλιο ή στις διαπροσωπικές πολιτικές σχέσεις;».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: 38 νεκροί και πάνω από 400 τραυματίες από τις 22 Ιουνίου – Επίθεση σε στρατιωτική βάση στη Συρία
- Ανεξάρτητος βουλευτής και ο Διονύσης Καλαματιανός
- Βριλήσσια: Σκύλος επιτέθηκε σε 66χρονο τον τραυμάτισε και σκότωσε το σκυλάκι του – Χειροπέδες στην ιδιοκτήτρια
- Συμπληρώματα διατροφής σκύλου: Πότε είναι απαραίτητα για την υγεία του
- Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φορτούνα Σιτάρντ στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας
- Κιμ Καρντάσιαν: Πέθανε η γιαγιά της – Το συγκινητικό μήνυμα της οικογένειας
- Ανεξαρτητοποιήθηκε η Όλγα Γεροβασίλη – Τις επόμενες ημέρες παραιτείται και απο αντιπρόεδρος της Βουλής
- Το τελευταίο αντίο στη μεγάλη ηθοποιό Μάρω Κοντού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442