
36
Ένας αποπροσανατολισμένος πιγκουίνος του Μαγγελάνου άφησε άφωνους τους επιστήμονες όταν εμφανίστηκε στις ακτές του Περού, γύρω στα 5.000 χιλιόμετρα μακριά από το παγωμένο σπίτι του στη νότια Χιλή.
«Φαίνεται ότι αποπροσανατολίστηκε και χάθηκε στη θάλασσα λόγω των διαφορετικών ωκεάνιων ρευμάτων» δήλωσε ο Β.Κανάλες, διευθυντής του Εθνικού Καταφυγίου Παράκας, όπου διαμένει προσωρινά ο ναυαγός.
Το άτυχο πτηνό, συνηθισμένο στα κρύα νερά του Πορθμού του Μαγγελάνου, ανάμεσα στη νότια Αργεντική και τη νότια Χιλή, κατέληξε τελικά στο θερμό Παράκας, μόλις 14 μοίρες νότια του ισημερινού.
Ο πολυταξιδεμένος πιγκουίνος πιθανότατα δεν θα γίνει δεκτός με ενθουσιασμό από τους 4.000 πιγκουίνους του Χούμπολντ που κατοικούν στο Καταφύγιο. «Κινδυνεύει να πέσει θύμα διακρίσεων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βιολόγος Ντέιβιντ Ορόσκο.
Ο πιγκουίνος εντοπίστηκε από έναν ψαρά, ο οποίος τον μετέφερε στο κτηνιατρείο του Καταφυγίου. Οι υπεύθυνοι εκεί φρόντισαν ένα μικρό τραύμα στο δεξί φτερό του, που προκλήθηκε πιθανώς από δίχτυα.
Οι ειδικοί προσπαθούν τώρα να οργανώσουν τον επαναπατρισμό του πιγκουίνου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Σπουδαία κίνηση από τον Ολυμπιακό: Στα ερυθρόλευκα ο Σμαΐλοβιτς – Ξεπερνάει τα 6.5 εκατ. ευρώ η μεταγραφή
- Φοβάστε ότι η AI θα σας κλέψει τη δουλειά; Αυτά είναι τα πρώτα μέτρα που πρέπει να λάβετε
- Λίβανος: Ο πρόεδρος Αούν καλεί την Ουάσιγκτον να παραμείνει στο πλευρό της χώρας του
- «Κλείνει τον Μπόνγκα ο Παναθηναϊκός»
- Σοκαριστικό περτιστατικό στη Λάρισα: Καρέ καρέ η εμπρηστική επίθεση σε ΙΧ γυναίκας
- Ο Ουναΐ έκανε το 1-0 για το Μαρόκο με τρομερό σουτ (vid)





