Πέμπτη 07 Μαϊου 2026
weather-icon 22o
Επικίνδυνη έξοδος της Μπαρτσελόνα, ντέρμπι δίχως αύριο για Ρεάλ και Σεβίλη

Επικίνδυνη έξοδος της Μπαρτσελόνα, ντέρμπι δίχως αύριο για Ρεάλ και Σεβίλη

Μπορεί να απομένουν ακόμη 6 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Primera Division, αλλά ο μισός τίτλος κρίνεται την Κυριακή στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», όπου Ρεάλ Μαδρίτης και Σεβίλη συγκρούονται προκειμένου να διατηρηθούν ζωντανές στο κυνήγι του τίτλου. Πιο εύκολο έργο φαίνεται να έχει η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Σοσιεδάδ...

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

89

Μπορεί να απομένουν ακόμη 6 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Primera Division, αλλά ο μισός τίτλος κρίνεται την Κυριακή στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», όπου Ρεάλ Μαδρίτης και Σεβίλη συγκρούονται προκειμένου να διατηρηθούν ζωντανές στο κυνήγι του τίτλου.

Μαδριλένοι και Σεβιγιάνοι βρίσκονται δύο και έναν βαθμό αντίστοιχα πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα που έχει σαφώς πιο εύκολο έργο εκτός έδρας απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Η τέταρτη Βαλένθια δοκιμάζεται στην έδρα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ενώ η Σαραγόσα συνεχίζει να παλεύει για μια θέση στο Champions League υποδεχόμενη της Ράσινγκ Σανταντέρ.

Το ηθικό των παικτών της Τεάλ είναι ιδιαιτέρως ανεβασμένο μετά τη νίκη με 4-1 επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο, αλλά και την αφαίρεση της κίτρινης κάρτας του Ντέιβιντ Μπέκαμ, που του επιτρέπει να δώσει κανονικά το παρών.

«Είμαστε πιο δυνατοί από οποιονδήποτε αυτή τη στιγμή και το αποδείξαμε με τη νίκη μας στο Σαν Μαμές. Η Μπαρτσελόνα δείχνει δείγματα αδυναμίας τον τελευταίο καιρό και πιστεύω ότι θα χάσουν στο Ανοέτα, ενώ και η Σεβίλη είχε τον αγώνα για το Κύπελλο UEFA. Θα κερδίσουμε τη Σεβίλη και, άπαξ και ανέβουμε στην κορυφή, κανείς δεν πρόκειται να μας ρίξει από εκεί. Πιστεύω ότι έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας από ό,τι οι άλλοι» τόνισε ο Σισίνιο.

Πιο χαμηλούς τόνους κράτησε ο Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ: «Η μάχη για το πρωτάθλημα αποδεικνύεται πολύ σκληρή και συναρπαστική. Είναι σαφές ότι το παιχνίδι με τη Σεβίλη είναι κρίσιμο, αλλά αν παίξουμε όπως ξέρουμε μπορούμε να τους κερδίσουμε και να πάρουμε τον τίτλο».

Η Ρεάλ έλαβε και ένα επιπλέον … δώρο παραμονές της αναμέτρησης, καθώς η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αφαίρεσε την κίτρινη κάρτα που δέχτηκε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ στην αναμέτρηση με την Μπιλμπάο και ο Αγγλος θα δώσει κανονικά το παρών, προκαλώντας τις αντιδράσεις των Ανδαλουσιάνων.

Η Σεβίλη πηγαίνει στο ντέρμπι μετά τη μεγάλη νίκη της με 2-0 επί της Οσασούνα που δίνει σε εκείνη – για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά – το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου UEFA, διατηρώντας της ζωντανή στο κυνήγι 3 τίτλων (Κύπελλο UEFA, πρωτάθλημα και Copa del Rey).

Η παράδοση στα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» είναι σαφέστατα υπέρ της Βασίλισσας καθώς μετρά 44 νίκες, 11 ισοπαλίες και μόλις 7 ήττες σε 62 συναντήσεις με τη Σεβίλη. Απόλυτο προβάδισμα και στο σκοράρισμα για τους μερένγκες που έχουν πανηγυρίσει 167 γκολ έναντι 64 των φιλοξενουμένων.

Αν τελικά η Ρεάλ πάρει τη νίκη θα φτάσει τις 900 στην Primera Division, επίδοση – ρεκόρ για ισπανική ποδοσφαιρική ομάδα.

Η πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται εκτός έδρας απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ θέλοντας να διατηρηθεί στην κορυφή, βλέποντας, μάλιστα, μία εκ των βασικών αντιπάλων της να χάνει, αναπόφευκτα, έδαφος.

«Είμαστε μία ομάδα γεννημένη νικήτρια και θα κερδίσουμε και τους δύο τίτλους για τους οποίους παλεύουμε. Η ομάδα κερδίζει τίτλους και τις 3 τελευταίες σεζόν και θα κερδίσουμε και το πρωτάθλημα και το Copa del Rey φέτος. Είμαστε συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια που μας μένουν και στόχος μας είναι να πάρουμε 3 βαθμούς από το καθένα από αυτά. Αν τα κερδίσουμε, θα είμαστε πρωταθλητές» ξεκαθάρισε ο Εντμίλσον.

Από την άλλη, η Ρεάλ Σοσιεδάδ δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει ακόμα τη σωτηρία της, καθώς βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, αλλά ο Μιγκέλ Ανχελ Λοτίνα δεν φοβάται την αντίπαλό του, όπως εξήγησε στην Sport: «Πριν από δύο χρόνια όλοι μιλούσαμε για τη δίψα της Μπάρτσα για κύπελλα, αλλά είμαστε άνθρωποι και ίσως υποσυνείδητα να μην έχουν πια την ίδια δίψα».

Η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να ξεπεράσει την επιθετική της δυστοκία εκτός έδρας, καθώς στα 10 τελευταία της παιχνίδια έχει κερδίσει μόλις ένα ενώ έχει σκοράρει μόλις δύο φορές στα τελευταία τέσσερα.

Την ίδια ώρα, η 4η Βαλένθια θα προσπαθήσει να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της για τίτλο δοκιμαζόμενη στην έδρα της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Οι Νυχτερίδες, που βρίσκονται στο -6 από την κορυφή, έχουν κερδίσει μόλις τα 3 από τα τελευταία 7 εκτός έδρας παιχνίδια τους.

Παράλληλα, η Σαραγόσα, που παλεύει για μια θέση στην πρώτη 4άδα που οδηγεί στο Champions League, υποδέχεται την Ράσινγκ Σανταντέρ, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης του Γιούρκα Σεϊταρίδη δοκιμάζεται στην έδρα της ανεβασμένης από την πρόκρισή της στον τελικό του Κυπέλλου UEFA Εσπανιόλ.

Στο άλλο παιχνίδι με ελληνικό ενδιαφέρον, η Μαγιόρκα του Αγγελου Μπασινά υποδέχεται την Οσασούνα.

Το πρόγραμμα της αγωνιστικής

Το Σάββατο

21:00 Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα

23:00 Ντεπορτίβο Λα Κορούνια – Βαλένθια

Και την Κυριακή

18:00 Βιγιαρεάλ – Θέλτα

18:00 Λεβάντε – Ταραγόνα

18:00 Μαγιόρκα – Οσασούνα

18:00 Μπέτις – Χετάφε

18:00 Ουέλβα – Αθλέτικ Μπιλμπάο

18:00 Σαραγόσα – Ράσινγκ Σανταντέρ

20:00 Εσπανιόλ – Ατλέτικο Μαδρίτης

22:00 Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλη

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 32 αγώνες)

Μπαρτσελόνα 62

Σεβίλη 61

Ρεάλ Μαδρίτης 60

Βαλένθια 56

Σαραγόσα 54

Ατλέτικο Μαδρίτης 51

Ουέλβα 49

Σανταντέρ 48

Χετάφε 46

Βιγιαρεάλ 44

Λα Κορούνια 43

Εσπανιόλ 42

Μαγιόρκα 42

Οσασούνα 37

Μπέτις 35

Αθλέτικ Μπιλμπάο 32

Λεβάντε 30

Θέλτα 30

Σοσιεδάδ 27

Ταραγόνα 24

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 07 Μαϊου 2026
Cookies