
Επίσκεψη Καραμανλή στην Αρχαία Αγορά
Την αρχαία αγορά επισκέφθηκε ο Κ.Καραμανλής. Σε δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η προσπάθεια για τον επαναπατρισμό ελληνικών αρχαιοτήτων «παράγει απτά αποτελέσματα», επισημαίνοντας ότι μεγάλος στόχος παραμένει «η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα».
71
Την αρχαία αγορά επισκέφθηκε το Σάββατο ο Κώστας Καραμανλής. Σε δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η προσπάθεια για τον επαναπατρισμό ελληνικών αρχαιοτήτων «παράγει απτά αποτελέσματα», επισημαίνοντας ότι μεγάλος στόχος παραμένει «η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα».
Ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τον υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη και το γενικό γραμματέα του υπουργείου, Χρ.Ζαχόπουλο.
Μετά την επίσκεψη, ο κ. Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πριν από λίγες εβδομάδες επέστρεψαν στην Ελλάδα και εκτίθενται στη Στοά του Αττάλου οι έξι οινοχόες του 5ου αιώνα, οι οποίες έλκουν την καταγωγή τους από την ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης».
»Μέρα με τη μέρα, η σοβαρή, η μεθοδική προσπάθεια για τη διεκδίκηση και τον επαναπατρισμό στοιχείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που βρίσκονται σε ξένα μουσεία ή ιδιωτικές συλλογές, παράγει -και θα συνεχίσει να παράγει- απτά αποτελέσματα».
»Και βέβαια, ο μεγάλος στόχος παραμένει η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης, οι εργασίες για την ολοκλήρωση του οποίου προχωρούν πλέον με γοργούς ρυθμούς, είμαι βέβαιος ότι θα προσθέσει νέα, ισχυρότατα επιχειρήματα στην προσπάθεια αυτή».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τσουκαλάς: Η χώρα δεν έχει ανάγκη νέο διχασμό – Εμφυλιοπολεμικές οι δηλώσεις στελεχών της ΝΔ για τις επιθέσεις
- ΕΦΚΑ: Αυτή είναι η ρύθμιση οφειλών 72 δόσεων – Η ελάχιστη δόση
- Υπόθεση Έπσταϊν: Γυναίκα που κατήγγειλε τον Τραμπ για σεξουαλική κακοποίηση όταν ήταν ανήλικη ζει στον φόβο
- «Παραδίδουν τα κλειδιά σε ιδιώτες»: Πυρά ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης
- Ανακοίνωσε Ντιαλό ο Άρης (pics)
- Βία και αυθαιρεσία με προβληματικές πειθαρχικές έρευνες στα σώματα ασφαλείας – Νέα έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη



