
Προσωπικούς υπολογιστές με Linux αποφάσισε να διαθέσει η Dell
Η Dell Inc., δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αρχίσει να πουλά PC με προεγκατεστημένο το ανοιχτό λειτουργικό σύστημα Linux, καθώς έρευνα μεταξύ των χρηστών έδειξε ότι υπάρχει υψηλή ζήτηση.
36
Η Dell Inc., δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών στον κόσμο μετά την HP, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα αρχίσει να πουλά PC με προεγκατεστημένο το ανοιχτό λειτουργικό σύστημα Linux, ανταποκρινόμενη στη ζήτηση των πελατών της.
Σε έρευνα που πραγματοποίησε φέτος η εταιρεία, το 70% όσων δέχτηκαν να απαντήσουν δήλωσαν ότι θα χρησιμοποιούσαν το Linux, αναφέρει το BBC.
«Η Dell σας άκουσε» αναφέρει ανακοίνωση στο δικτυακό τόπο της εταιρείας. «Πρώτο μας βήμα σε αυτή την προσπάθεια είναι να προσφέρουμε το Linux προεγκατεστημένο σε επιλεγμένα συστήματα desktop και notebooks». Δεν διευκρίνισε πάντως ποια διανομή του Linux θα χρησιμοιποιήσει και σε ποια μοντέκα υπολογιστών. Η Dell διαθέτει εδώ και καιρό διακομιστές με Linux.
Δεδομένου ότι το Linux διατίθεται για κατέβασμα δωρεάν, είνα δύσκολο να εκτιμηθεί ο ακριβής αριθμός των χρηστών που το χρησιμοποιούν για προσωπική χρήση. Αναλυτές, πάντως, υπολογίζουν ότι περίπου το 6% των χρηστών παγκοσμίως έχουν επιλέξει το λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα, ποσοστό συγκρίσιμο με αυτό των υπολογιστών της Apple.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σίνερ: «Θέλω να είμαι στην καλύτερη φόρμα για το Ρολάντ Γκαρός»
- Τέλος οι περιοδείες για τη Μαντόνα παρά το νέο άλμπουμ;
- Vita: Το νέο τεύχος έρχεται αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- «Ζωτικοί Χώροι» / Vital Spaces: Εγκαίνια για την εικαστική έκθεση στο «Nō» της οδού Αντισθένους
- Κοβέσι: Υπάρχει θόρυβος γύρω από τις υποθέσεις της ευρωπαϊκής εισαγγελίας – Έχουν δοθεί κάποιες υποσχέσεις
- Σκύδρα: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία μετά από σύγκρουση με ζώο

