Για θέματα εξωτερικής πολιτικής ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Ντ.Μπακογιάννη
Για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς της ενημέρωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο.
43
Για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς της ενημέρωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, σε συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για όλα» δήλωσε η κ. Μπακογιάννη, μετά το τέλος της συνάντησης.
Η κ. Μπακογιάννη συζήτησε με τον κ. Παπούλια για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, εν όψει της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος στην Κροατία και λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η κατάσταση στο Κόσοβο.
Συζήτησαν επίσης για τα ελληνοτουρκικά και τα αποτελέσματα του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Κατά την είσοδό της στο προεδρικό γραφείο, στην ερώτηση του κ. Παπούλια εάν προετοιμάζεται για την επίσκεψη στη χώρα μας του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, η κ. Μπακογιάννη απάντησε ότι «είναι σημαντική εβδομάδα» αυτή που διανύουμε και πως «η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον ενεργειακό χάρτη δυναμικά».
«Πολύ δυναμικά. Συγχαρητήρια θερμά σε όλους σας» ανταπάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Στη συνέχεια, ο κ. Παπούλιας ρώτησε για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για το οποίο η υπουργός Εξωτερικών παρατήρησε ότι ήταν ενδιαφέρον. «Η ΕΕ ασχολήθηκε με κάτι διαφορετικό. Επιτέλους η Ευρώπη αποφάσισε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του περιβάλλοντος» είπε.
«Μου έκανε εντύπωση που έθεσε αυτό το θέμα η Μέρκελ» συνέχισε ο κ. Παπούλιας και η κ. Μπακογιάννη σημείωσε: «Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό. Ο κόσμος πλέον ζητάει από εμάς να δραστηριοποιηθούμε και αυτό στην Ελλάδα φαίνεται πάρα πολύ έντονα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Τροχαία – Γιατί πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί το καλοκαίρι
- «Ο Έμπολα μπορεί να νικηθεί»: Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την ίαση του τελευταίου μολυσμένου ασθενή
- Εξαιρετικός ο Πουλακίδας στο Λας Βέγκας υπό το βλέμμα του Μπαρτζώκα (vid)
- Επισήμως κυβέρνηση υποδίκων και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Νέα Δημοκρατία
- Ακρίβεια: Προς νέα άνοδο ο πληθωρισμός τροφίμων – Οι ακραίοι καύσωνες «πιέζουν» περισσότερο από τον πόλεμο
- Είναι η Μάσα και ο Αρκούδος πράκτορας του Πούτιν; – Σάλος στη Βρετανία για την «πλύση εγκεφάλου στα παιδιά»
- Πτήσεις: Η μεσαία θέση στα αεροπλάνα παύει να είναι ενοχλητική – Τι λανσάρουν αεροπορικές εταιρείες
- Σταύρος Φλώρος: Επέστρεψε στην Ελλάδα – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442