Αύξηση 7,5% στα κρατικά έσοδα στο πρώτο δίμηνο του 2007
Αύξηση 5,7% σημείωσαν τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού το Φεβρουάριο. Έτσι, στο πρώτο δίμηνο, χάρη στην αύξηση των εισπράξεων από τον ΦΠΑ, τα έσοδα «τρέχουν» με ρυθμό αύξησης 7,5% έναντι 5,5% που είναι ο στόχος του προϋπολογισμού
27
Αύξηση 5,7% σημείωσαν τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού το Φεβρουάριο.
Έτσι, στο πρώτο δίμηνο τα έσοδα «τρέχουν» με ρυθμό αύξησης 7,5% έναντι 5,5% που είναι ο στόχος του προϋπολογισμού.
Αυτό προκύπτει απο τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, που δόθηκαν την Τρίτη στη δημοσιότητα και από τα οποία προκύπτει επίσης σημαντική αύξηση των εσόδων από τον ΦΠΑ κατά 13,1% τον Φεβρουάριο.
Το υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει ιδιαίτερα ικανοποιητική την πορεία των εσόδων και ιδιαίτερα του ΦΠΑ, γεγονός, όπως αναφέρει, που πιστοποιεί την αποτελεσματικότητα του ελεγκτικού μηχανισμού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, τον Φεβρουάριο τα έσοδα στις ΔΟΥ παρουσίασαν αύξηση 18,4% και τα έσοδα στα τελωνεία αυξήθηκαν κατά 5,5%.
Το σύνολο των εσόδων σε ΔΟΥ και τελωνεία παρουσίασε αύξηση 13,5%, ενώ μειωμένες κατά 36,8% εμφανίζονται διάφορες άλλες κατηγορίες εσόδων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θανατηφόρο τροχαίο στη Λούτσα: Το σημείο της τραγωδίας [βίντεο]
- Ο φυλακισμένος Ιμάμογλου προκαλεί τον Ερντογάν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές τώρα
- «Βιβλική» καταστροφή στη Μαδαγασκάρη: Ο κυκλώνας Gezani άφησε πίσω 40 νεκρούς – Κατευθύνεται προς τη Μοζαμβίκη
- NBA: Το All-Star ξαναγράφεται
- Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις συλλογικές συμβάσεις
- Ποιο είναι το μυστικό της επιδεξιότητας των ελεφάντων; Τα μουστάκια τους

