Ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανακάμπτουν την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η πτώση των μετοχών έχει φτάσει -προς το παρόν τουλάχιστον- στο τέλος της. Τα κέρδη από τις αρχές του έτους εξανεμίστηκαν στη μεγαλύτερη υποχώρηση από το 2003.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανακάμπτουν την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι η πτώση των μετοχών έχει φτάσει -προς το παρόν τουλάχιστον- στο τέλος της.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,38% στις 3.648,69 μονάδες.
Ο Stoxx 600 έχει σημειώσει απώλειες 5,3% από τις αρχές του έτους, χάνοντας όλα τα φετινά κέρδη.
Παράλληλα, αυτή την εβδομάδα καταγράφει τις υψηλότερες απώλειες από τον Μάρτιο του 2003, όταν έγινε η εισβολή στο Ιράκ.
Περίπου 1,5 τρισ. δολάρια έχουν χαθεί στις διεθνείς αγορές από τις 27 Φεβρουαρίου, όταν μία μεγάλη πτώση στο κινεζικό χρηματιστήριο έδωσε το σύνθημα για μαζικές ρευστοποιήσεις.
Η ελβετική εταιρεία εύρεσης εργασίας Adecco ανακοίνωσε υψηλότερα των αναμενόμενων καθαρά κέρδη για το 2006, ενώ και η βελγική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Belgacom ξεπέρασε τις προβλέψεις της αγοράς.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία και τον δείκτη τιμών παραγωγού στην ευρωζώνη.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,49% στις 6.146 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,63% στις 5.492,81 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη 0,49% στις 6.673,10 μονάδες.
Στο Τόκιο, ο Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 1,35% στις 17.217,93 μονάδες.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου ο σαξοφωνίστας και πολυοργανίστας Isaiah Collier έρχεται στο ΣΤΟΑ Culture για να παρουσιάσει το project του «Collier plays Coltrane»