«Παγώνουν» οι περικοπές θέσεων εργασίας στην Airbus
Απομακρύνεται, προς το παρόν, το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων στην Airbus, καθώς ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για την Τρίτη ανακοίνωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης, το οποίο προβλέπει την περικοπή έως και 10.000 θέσεων εργασίας στην εταιρεία.
94
Απομακρύνεται, προς το παρόν, το ενδεχόμενο μαζικών απολύσεων στην Airbus, καθώς ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για την Τρίτη ανακοίνωση του σχεδίου αναδιάρθρωσης «Power 8», το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει την περικοπή έως και 10.000 θέσεων εργασίας στην εταιρεία.
Όπως έγινε γνωστό, προηγήθηκε θυελλώδης συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της μητρικής εταιρείας της Airbus, EADS, στη διάρκεια της οποίας υπήρξε έντονη διαφωνία μεταξύ των μελών του σχετικά με το προτεινόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης και δεν κατέστη δυνατή η έγκρισή του.
Έντονες όμως είναι και οι ενστάσεις των τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών (Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ισπανία) στις οποίες λειτουργούν εργοστάσια της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία ως προς το πως θα κατανεμηθεί το έργο για την κατασκευή του επόμενου αεροσκάφους της Airbus A350.
Και αυτό γιατί, σύμφωνα με το σχέδιο «Power 8», προβλέπεται το κλείσιμο μονάδων που παράγουν κομμάτια των βασικών τμημάτων των αεροσκαφών της εταιρείας. Το ενδεχόμενο αυτό «αγγίζει» πιο πολύ την Γαλλία και την Γερμανία, στις οποίες απασχολούνται συνολικά 40.000 εργαζόμενοι της Airbus σε 11 εργοστάσια.
Τα σχέδια για τη μείωση του κόστους προκάλεσαν οι καθυστερήσεις στο σούπερτζαμπο A380, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η Airbus να υποστεί πέρυσι ζημίες και να χρηματοδοτηθεί από την μητρική EADS.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Πράκτορες της ICE φέρονται να ψευδόρκησαν μετά τον πυροβολισμό μετανάστη από τη Βενεζουέλα στο πόδι
- Ουγγαρία: Τουλάχιστον τέσσερις οι νεκροί από την πυρκαγιά στις εργατικές κατοικίες στη Βουδαπέστη
- Τροχαίο με τρόλεϊ στα Άνω Πετράλωνα – Έπεσε πάνω σε πολυκατοικία
- Ντόρτμουντ – Μάιντζ 4-0: «Πάρτι» για τους Βεστφαλούς
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.02.2026]
- Πέρασε από το Βελιγράδι η Ρεάλ (77-73) – Διπλό για την Ντουμπάι στο Μιλάνο (96-78)
