
Σε αρνητικό έδαφος το Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Μικρές απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών, κυρίως στις μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης. Μεγάλα κέρδη για τις εταιρείες του ομίλου Λαυρεντιάδη.
27
Μικρές απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις κερδών, κυρίως στις μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,27% στις 4.719,85 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 198,4 εκατ. ευρώ.
«Σήμερα υπάρχει επιφυλακτικότητα από τους επενδυτές μετά την πρόσφατη άνοδο και λόγω της λήξης των παραγώγων. Η ψυχολογία, ωστόσο, παραμένει ανοδική» είπε στο Reuters ο Βασίλης Βλασταράκης, αναλυτής στην Beta Χρηματιστηριακή.
Εντυπωσιακά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές του ομίλου Λαυρεντιάδη, καθώς οι επενδυτές βλέπουν προοπτικές και νέων υπεραξιών. Ανοδο 0,48% στα 21 ευρώ σημειώνει η Νεοχημική, κέρδη 5,91% στα 4,30 ευρώ η Veterin και 6,33% στα 8,40 ευρώ η Λάμδα Ντιτέρτζεντ.
Μεγάλα κέρδη εμφανίζει και ο Μυτιληναίος (+3,75% στα 35,40 ευρώ) όπως και η ΜΕΤΚΑ (+1,87% στα 10,90 ευρώ).
Στον αντίποδα, υποχωρούν, μεταξύ άλλων, η Εθνική (-0,35% στα 40,30 ευρώ), ο ΟΤΕ (-1,83% στα 22,50 ευρώ), η Alpha (-0,49% στα 24,58 ευρώ), ο ΟΠΑΠ (-0,55% στα 29,18 ευρώ) και η ΔΕΗ (-1,28% στα 21,60 ευρώ).
Ο FTSE/ASE 20 υποχωρεί κατά 0,34%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει κέρδη 0,55% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 σημειώνει άνοδο 0,48%.
Από τις μετοχές που διακινούνται, 92 ενισχύονται, 100 υποχωρούν και 184 είναι αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κατάσκοποι στις ζωές των άλλων – Χιλιάδες εργάτες της AI χτενίζουν το Διαδίκτυο για τα προσωπικά σας δεδομένα
- Πώς γιόρτασαν οι Αιθίοπες της Αθήνας την Ανάσταση – Τύμπανα, χορός και μυστήριο
- «Οι Αμερικανοί σε λίγο θα νοσταλγούν τη βενζίνη στα 4 δολ. το γαλόνι» λέει το Ιράν
- Ο Πουλακίδας έκανε career high στο NBA: Σκόραρε 28 πόντους με 8 τρίποντα στο τελευταίο ματς της σεζόν! (vid)
- Δύο νεκροί από ρωσική επίθεση στην Ουκρανία μετά τη λήξη της εκεχειρίας
- Οι γιοι του Μάικλ Τζάκσον, ο 24χρονος Μπίγκι και ο 29χρονος Πρινς, σε μια σπάνια κοινή εμφάνιση
