Έντεκα νεκροί από επίθεση κατά οχήματος των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν
Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη με στόχο όχημα των Φρουρών της Επανάστασης στην πόλη Ζαχεντάν του Ιράν. Την ευθύνη ανέλαβε η σουνιτική οργάνωση Τζουντολάχ, την οποία η Τεχεράνη κατηγορεί ότι έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα.
30
Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη με στόχο όχημα των Φρουρών της Επανάστασης στην πόλη Ζαχεντάν του Ιράν. Την ευθύνη ανέλαβε η σουνιτική οργάνωση Τζουντολάχ, την οποία η Τεχεράνη κατηγορεί ότι έχει σχέσεις με την Αλ Κάιντα.
Λίγα λεπτά αργότερα, οι ιρανικές Αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός από τους δράστες της επίθεσης.
Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και εξερράγη με τηλεχειρισμό μόλις πέρασε το λεωφορείο των Φρουρών της Επανάστασης. Δεν έγινε γνωστό αν τα θύματα ήταν μεταξύ των Φρουρών ή πολίτες.
Το λεωφορείο κατευθυνόταν στην γειτονική βάση Μιρ Μοχσενί, όπου σταθμεύουν χερσαίες δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι δράστες ήταν τέσσερις. Οι άλλοι τρεις κατάφεραν να διαφύγουν με μοτοσυκλέτες.
Η πόλη Ζαχεντάν βρίσκεται στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουχιστάν που συνορεύει με το Πακιστάν και το Αφγανιστάν και συχνά αποτελεί θέατρο επιθέσεων από αντάρτες του Αμπντολαμέκ Ρίγκι, ο οποίος ηγείται της σουνιτικής εξτρεμιστικής ομάδας Τζουντολάχ (Στρατιώτες του Θεού).
Οι ιρανικές αρχές εκτιμούν ότι η οργάνωση συνδέεται με την Αλ Κάιντα, αλλά και τους Ταλιμπάν στο γειτονικό Αφγανιστάν.
Η Τεχεράνη κατηγορεί επίσης τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι στηρίζουν την δράση των ανταρτών της Τζουντολάχ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ο Τραμπ κλείνει το Κέντρο Κένεντι στην Ουάσιγκτον για διετή ανακαίνιση
- Λίβανος: Νέες επιδρομές του Ισραήλ με 1 νεκρό και 7 τραυματίες, ανάμεσά τους 2 παιδιά
- Κολομβία: Πεθαίνει από πνιγμό ο υπ’ αριθμόν 2 του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών
- Τουρκία: Ταξιδεύουν στην Αλεξανδρούπολη για να αγοράσουν τρόφιμα – Αποκλειστικές εκδρομές μόνο για βοδινό κιμά
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Εξπρές αλλαγή χρήσης γραφείων σε κατοικίες
- Έκκληση του Πάπα Λέων σε ΗΠΑ – Κούβα για ειλικρινή και αποτελεσματικό διάλογο
