
Ποινική δίωξη εις βάρος του αστυνομικού που σκότωσε ληστή στο Μαρούσι
Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθ υπέρβαση των ορίων της άμυνας ασκήθηκε τη Δευτέρα στον αστυνομικό της αντιτρομοκρατικής που σκότωσε κακοποιό, ο οποίος μετά από ληστεία σε κατάστημα Everest, στο Μαρούσι, απείλησε με όπλο τον συνάδελφό του.
53
Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση καθ υπέρβαση των ορίων της άμυναςασκήθηκετη Δευτέραστον αστυνομικό της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που πυροβόλησε και σκότωσε ληστή στο Μαρούσι.
Ο αστυνομικός βρισκόταν στο κατάστημα Everest με το συνάδελφό του, κάνοντας διάλειμμα από την υπηρεσία τους. Στο κατάστημα εισήλθαν δύο κακοποιοί, οι οποίοι με τη απειλή όπλου, απέσπασαν 200 ευρώ από το ταμείο.
Όταν οι δύο ληστές βγήκαν από το κατάστημα, η υπάλληλος φώναξε ληστεία. Αμέσως, οι δύο αστυνομικοί έσπευσαν να κυνηγήσουν τους κακοποιούς.
Ο ένας καλύφθηκε και ο άλλος που ήταν ακάλυπτος τους φώναξε να παραδοθούν, δηλώνοντας την ιδιότητά τους. Ο ένας από τους ληστές πρότεινε το όπλο του εναντίον του ακάλυπτου αστυνομικού και ο συνάδελφός του που ήταν καλυμμένος, πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τον κακοποιό.
Ο δεύτερος ληστής άρπαξε το πιστόλι του συνεργού του που είχε πέσει στο έδαφος και εξαφανίστηκε.
Ο αστυνομικός φέρεται να υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα. Η υπόθεση ανατέθηκε σε τακτικό ανακριτή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι


