
Πέθανε η Αλίς Τεριάντ, σύζυγος του Στρατή Eλευθεριάδη-Τεριάντ
Πέθανε στο Παρίσι, όπου ζούσε, η Αλίς Τεριάντ, σύζυγος του αείμνηστου τεχνοκριτικού Στρατή Eλευθεριάδη-Τεριάντ, δημιουργού του μοναδικού Mουσείου-Bιβλιοθήκης Τεριάντ στη Bαρειά της Μυτιλήνης.
38
Πέθανε στο Παρίσι, όπου ζούσε, η Αλίς Τεριάντ, σύζυγος του αείμνηστου τεχνοκριτικού Στρατή Eλευθεριάδη-Τεριάντ, δημιουργού του μοναδικού Mουσείου-Bιβλιοθήκης Τεριάντ στη Bαρειά της Μυτιλήνης.
Η εκλιπούσα είχε αναπτύξει πλούσια κοινωνική και φιλανθρωπική δραστηριότητα, τόσο στην πατρίδα της, τη Γαλλία, όσο και στο γενέθλιο τόπο του συζύγου της, τη Λέσβο. Είχε αγαπήσει ιδιαίτερα το νησί, το οποίο επισκεπτόταν σχεδόν κάθε καλοκαίρι και έμεινε για αρκετό καιρό στο σπίτι της, δίπλα στο μουσείο. Υπήρξε ένθερμη υποστηρίκτρια, αλλά και άξια συνεχίστρια του έργου του συζύγου της. Με γενναιοδωρία και αμείωτο ενδιαφέρον στήριξε με κάθε τρόπο, οικονομικά και ηθικά, τόσο το Mουσείο Τεριάντ, όσο και το Mουσείο Θεοφίλου.
Για την προσφορά της είχε τιμηθεί από το υπουργείο Aιγαίου και το Δήμο Mυτιλήνης, ο οποίος την ανακήρυξε επίτιμη δημότη το 2004. Το γαλλικό κράτος, αναγνωρίζοντας το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο, την τίμησε με το παράσημο της Λεγεώνας της Tιμής.
Η κηδεία της θα γίνει την Tετάρτη στο Παρίσι. Με απόφαση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε ένδειξη πένθους, θα παραμείνει την Τετάρτη κλειστό το Μουσείο Τεριάντ και θα αποσταλεί στεφάνι στη μνήμη της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Meta πέτυχε με τα έξυπνα γυαλιά Ray-Ban, η Google επιλέγει Gucci
- Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που αυτοκίνητο πέφτει στο κενό από την κατάρρευση τοιχίου – Μια σύλληψη
- Σπάρτη: Ανοίγει και πάλι το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής
- Κοινωνικός τουρισμός: Ανοίγει αύριο η Τρίτη η πλατφόρμα – Ποια ΑΦΜ ξεκινούν
- Εσωκομματικά πυρά Στυλιανίδη για τις ενισχύσεις των αγροτών της Ροδόπης – Ερώτηση με αιχμές
- Η Ζακλίν Σμιθ δεν ήθελε να γίνει το κορίτσι του Τζέιμς Μποντ



