Τον Μάιο θα αρχίσει η κατασκευή του οδικού άξονα Κόρινθος -Τρίπολη – Καλαμάτα
Υπεγράφη την Τετάρτη η σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή του οδικού άξονα «Ανατολικής Οδός Πελοποννήσου» (Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη). Το έργο θα αρχίσει να κατασκευάζεται τον Μάιο.
27
Υπεγράφη την Τετάρτη η σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή του οδικού άξονα «Ανατολικής Οδός Πελοποννήσου» (Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη).
Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου η σύμβαση θα κατατεθεί στην Βουλή και το έργο θα αρχίσει να κατασκευάζεται από τον Μάιο.
Όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς, η Ανατολική Οδός Πελοποννήσου έχει συνολικό μήκος 205 χλμ. με 26 ανισόπεδους κόμβους και περιλαμβάνει τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα (158 χλμ.) και τον αυτοκινητόδρομο Λεύκτρο – Σπάρτη, μήκους 47 χιλιομέτρων.
Για το διαγωνισμό, είχαν προεπιλεγεί τρεις όμιλοι οι οποίοι εκλήθησαν να καταθέσουν προσφορές. Τελικά κατάθεσαν προσφορές ο όμιλος Ελληνικές Διαδρομές και ο όμιλος Μωρέας. Βάσει των προσφορών, ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε ο Μωρέας, στον οποίο συμμετέχουν οι εταιρείες Ελληνική Τεχνοδομική, Impregilo και Παντεχνική.
Βάσει της προσφοράς του αναδόχου, το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 1,044 δισ. ευρώ. Η χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου είναι 330 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα μισά θα προέλθουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η συνολική προθεσμία για την ολοκλήρωση της κατασκευής των έργων που περιλαμβάνονται στην σύμβαση παραχώρησης είναι 54 μήνες.
Ο υπεύθυνος Δημοσίων Έργων και Περιβάλλοντος του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, σχολίασε ότι«ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς διαρκώς ανακοινώνει τα ίδια και τα ίδια έργα» προσπαθώντας η κυβέρνηση, όπως αναφέρει,«να αποκρύψει από τον ελληνικό λαό, ότι τα έργα αυτά θα είχαν εκκινήσει εντός του 2004, αν δεν μεσολαβούσε η κυβερνητική αλλαγή».
«Τώρα, μάλιστα, ο κ. υπουργός ανακοινώνει υπογραφές συμβάσεων, ακόμη και κυρώσεις τους από τη Βουλή, δίχως να ενημερώνει, ότι όλες αυτές οι ενέργειες θα έπρεπε να έχουν γίνει μέσα στο 2004 . Αποκρύπτει, ωστόσο, και πάλι, ότι ακόμη και μετά την κύρωση των σχετικών συμβάσεων από τη Βουλή απαιτούνται και επιπρόσθετες διαδικασίες πριν αρχίσουν τα έργα. Ένα είναι το δεδομένο : ως φαίνεται, θα γίνουν και οι επόμενες εκλογές και τα έργα δεν θα έχουν ακόμη ξεκινήσει», πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα στα σούπερ μάρκετ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442