38

Με πεντασέλιδη προκήρυξη στην εφημερίδα Το Ποντίκι ανέλαβε η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην αμερικανική πρεσβεία στις 12 Ιανουαρίου.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο εκ των εκδοτών της εφημερίδας Δημήτρης Μπενέκος, η οργάνωση απειλεί ονομαστικά πολιτικούς, δικαστικούς και δημοσιογράφους, καθώς και ένα κτίριο υψίστης ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπενέκο, στην προκήρυξη γίνεται αναφορά σε διεθνή θέματα που προκάλεσαν την επίθεση κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ, αναφέρεται υποτιμητικά σε δημοσιογράφους για τηλεοπτικά ρεπορτάζ και δημοσιεύματα που αφορούσαν στην επίθεση, ενώ δεν γίνεται αναφορά σε λεπτομέρειες του επιχειρησιακού σχεδίου της επίθεσης.

Η προκήρυξη διαβιβάστηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω έρευνες, ενώ έφτασε στη διεύθυνση της εφημερίδας από την Τρίτη.

Νωρίτερα, πριν γίνει γνωστή η ύπαρξη της προκήρυξης, αίσθηση προκάλεσε δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δημήτρη Κυριαζίδη, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το χτύπημα δεν ήταν τρομοκρατικό, αλλά «άλλου είδους ενέργεια».

Πρόσθεσε ότι εκτίμηση των ομοσπονδιών είναι ότι «μπαίνουμε σε ένα κύκλο κοινού ποινικού δικαίου».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας δεν σχολίασε τη δήλωση Κυριαζίδη, ενώ ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα είπε πως είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι υπάρχει εγκληματικό κίνητρο πίσω από μια τέτοια ενέργεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο