Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για τη ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία

Ο Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για τη ρουκέτα στην αμερικανική πρεσβεία

Με πεντασέλιδη προκήρυξη ανέλαβε η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην αμερικανική πρεσβεία στις 12 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται αναφορά σε ονόματα, μεταξύ των οποίων δύο υπουργοί, και σε συγκεκριμένους τόπους.

38

Με πεντασέλιδη προκήρυξη στην εφημερίδα Το Ποντίκι ανέλαβε η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην αμερικανική πρεσβεία στις 12 Ιανουαρίου.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ο εκ των εκδοτών της εφημερίδας Δημήτρης Μπενέκος, η οργάνωση απειλεί ονομαστικά πολιτικούς, δικαστικούς και δημοσιογράφους, καθώς και ένα κτίριο υψίστης ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον κ. Μπενέκο, στην προκήρυξη γίνεται αναφορά σε διεθνή θέματα που προκάλεσαν την επίθεση κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ, αναφέρεται υποτιμητικά σε δημοσιογράφους για τηλεοπτικά ρεπορτάζ και δημοσιεύματα που αφορούσαν στην επίθεση, ενώ δεν γίνεται αναφορά σε λεπτομέρειες του επιχειρησιακού σχεδίου της επίθεσης.

Η προκήρυξη διαβιβάστηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω έρευνες, ενώ έφτασε στη διεύθυνση της εφημερίδας από την Τρίτη.

Νωρίτερα, πριν γίνει γνωστή η ύπαρξη της προκήρυξης, αίσθηση προκάλεσε δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δημήτρη Κυριαζίδη, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το χτύπημα δεν ήταν τρομοκρατικό, αλλά «άλλου είδους ενέργεια».

Πρόσθεσε ότι εκτίμηση των ομοσπονδιών είναι ότι «μπαίνουμε σε ένα κύκλο κοινού ποινικού δικαίου».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας δεν σχολίασε τη δήλωση Κυριαζίδη, ενώ ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα είπε πως είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι υπάρχει εγκληματικό κίνητρο πίσω από μια τέτοια ενέργεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024