Αναπροσαρμογές επιτοκίων από Εθνική και Αγροτική Τράπεζα
Τα νέα τους επιτόκια ανακοίνωσαν η Εθνική και η Αγροτική Τράπεζα, ακολουθώντας την πρόσφατη αύξηση επιτοκίων της ΕΚΤ. Η ATEbank διατηρεί αμετάβλητα τα σταθερά επιτόκια στεγαστικών δανείων και το βασικό κυμαινόμενο επιτόκιο στεγαστικής πίστης.
27
Τα νέα τους επιτόκια ανακοίνωσαν η Εθνική και η Αγροτική Τράπεζα, ακολουθώντας την πρόσφατη αύξηση επιτοκίων της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Εθνικής, τα νέα επιτόκια θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου και θα έχουν ως εξής:
Αυξάνει έως και 0,25% τα επιτόκια καταθέσεων των λογαριασμών ταμιευτηρίου, διατηρεί αμετάβλητο το επιτόκιο χρεωστικού υπολοίπου από δικαίωμα υπερανάληψης (overdraft) και προβαίνει σε αναπροσαρμογές επιτοκίων σε ορισμένα από τα δανειακά της προϊόντα.
Συγκεκριμένα:
Επιτόκια Καταθέσεων
Τα νέα επιτόκια Ταμιευτηρίου διαμορφώνονται ως εξής:
Για ποσά επιτόκιο
0- 10.000€ (0,65%)
10.000 – 20.000€ (0,75%)
20.000 – 60.000€ (0,95%)
60.000 – 150.000€ (1,25%)
150.000 – 200.000€ (1,45%)
200.000 – 300.000€ (1,70%)
πάνω από 300.000€ (1,90%)
Τα κυμαινόμενα επιτόκια των επιχειρηματικών δανείων αναπροσαρμόζονται κατά 0,25%.
Αμετάβλητο παραμένει το επιτόκιο χρεωστικού υπολοίπου από δικαίωμα υπερανάληψης (overdraft). Το επιτόκιο του δανείου Αρσης Βαρών, που αφορά τση συγκέντρωση υπολοίπων από άλλα δάνεια και κάρτες σε ένα δάνειο, αυξάνεται για πρώτη φορά και διαμορφώνεται σε 8,50%.
Τα επιτόκια των καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών αναπροσαρμόζονται κατά 0,25%. Ορισμένες αναπροσαρμογές επιτοκίων της επιχειρηματικής και καταναλωτικής πίστης θα υλοποιηθούν μετά την 1η Ιανουαρίου, προκειμένου να τηρηθούν συμβατικές υποχρεώσεις ενημέρωσης των δανειοληπτών.
Το κυμαινόμενο επιτόκιο στεγαστικών δανείων που καθορίζεται από την τράπεζα αυξάνεται κατά 0,15%. Το σταθερό επιτόκιο του πρώτου έτους του στεγαστικού δανείου (Εθνοστέγη 1 Προνόμιο) αναπροσαρμόζεται σε 3,95%.
Αγροτική
Η ATEbank, παρά τη νέα αύξηση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ, διατηρεί αμετάβλητα τα σταθερά επιτόκια στεγαστικών δανείων, τα επιτόκια του προγράμματος Στέγη-Τρίποντο, καθώς και το βασικό κυμαινόμενο επιτόκιο στεγαστικής πίστης ιδιωτών και αγροτών.
Επίσης, αμετάβλητο παραμένει το επιτόκιο αναχρηματοδότησης καταναλωτικών δανείων άλλων τραπεζών και το επιτόκιο του καταναλωτικού προγράμματος ΑΤΕSmart.
Τα κυμαινόμενα επιτόκια στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το επιτόκιο της ΕΚΤ, καθώς και τα βασικά επιτόκια των κεφαλαίων κίνησης και επενδυτικών δανείων, αυξάνονται κατά 0,25%.
Τέλος, τα επιτόκια στα επενδυτικά δάνεια των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών αυξάνονται κατά 0,10%, ενώ αμετάβλητα διατηρούνται τα επιτόκια δανεισμού των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών για κεφάλαια κίνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αν η Ουκρανία συμφωνήσει με τις ΗΠΑ, θα υπογράψουν τις εγγυήσεις ασφαλείας και ανοικοδόμησης στο Νταβός
- Βλάχος: «Η προσοχή μας είναι στην Ιταλία» – Χαλυβόπουλος: «Μεγάλος στόχος το χρυσό» (vid)
- Πετράλωνα: Αντιφασιστική συγκέντρωση για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν
- Η ΕΕ προτρέπει τη βαριά βιομηχανία να στηρίξει το brand «Made in Europe»
- Aπό το Homeland στο Slow Horses: Oι οκτώ καλύτεροι τηλεοπτικοί κατάσκοποι για γεωπολιτικό binge-watching
- Γερμανία: Θα αποφασίσουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους την απάντηση στον Τραμπ για την επιβολή επιπλέον δασμών

