Έκδοση κοινοπρακτικού δανείου 800 εκατ. ευρώ από τα ΕΛΠΕ
Τα Ελληνικά Πετρέλαια είπαν την Τρίτη ότι ανέθεσαν σε τέσσερα διεθνή και τρία ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα την διοργάνωση κοινοπρακτικού δανείου 800 εκατ. δολαρίων για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου χρέους.
27
Τα Ελληνικά Πετρέλαια είπαν την Τρίτη ότι ανέθεσαν σε τέσσερα διεθνή και τρία ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα την διοργάνωση κοινοπρακτικού δανείου 800 εκατ. δολαρίων για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου χρέους.
Η εταιρεία προσέλαβε την Alpha Bank, την Bank of America Securities Limited, την BNP Paribas, την Calyon, την EFG Telesis Finance, την HSBC Bank και την Εθνική Τράπεζα για την έκδοση του δανείου.
Το προϊόν του δανείου, πενταετούς διάρκειας με δυνατότητα παράτασης για δύο ακόμη έτη, θα χρησιμοποιηθεί για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού, είπε η εταιρεία.
Το δάνειο θα συναφθεί από την πρόσφατα ιδρυθείσα εταιρεία του ομίλου Hellenic Petroleum Finance με έδρα το Λονδίνο.
«Η σύναψη του δανείου αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης αναδιοργάνωσης των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του ομίλου με σκοπό την κεντρική διαχείριση και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δραστηριοτήτων χρηματοδότησης, διαχείρισης ρευστότητας και συναλλαγματικού και επιτοκιακού κινδύνου» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Η διοίκηση των ΕΛΠΕ θα πραγματοποιήσει παρουσιάσεις σε τράπεζες στο Λονδίνο και την Αθήνα.
Ο όμιλος κατέχει και λειτουργεί τρία από τα τέσσερα διυλιστήρια της χώρας, καλύπτοντας το 73% περίπου της ελληνικής αγοράς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μετέφερε ναρκωτικά στη φυλακή κρυμμένα στα γεννητικά της όργανα – Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση
- ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 71-88: Επιβλητική η «Ένωση», απέκτησε προβάδισμα για την 3η θέση (vid)
- Πτώμα άνδρα βρέθηκε σε παραλία της Λακωνίας – Εξετάζεται αν είναι ο αγνοούμενος ψαράς από το Γύθειο
- Η Charli xcx είναι μία από εμάς – «Έχω πάθει νευρικό κλονισμό καπνίζοντας ένα εκατομμύριο τσιγάρα»
- Οι 2.500 οπαδοί του Ολυμπιακού έκαναν… Πειραιά τη Λιβαδειά (pics)
- Ηράκλειο: Καρέ – καρέ η παράσυρση της 52χρονης από φορτηγό στο Γιόφυρο
