Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Wii της Nintendo ξεκινά για τον πόλεμο της κονσόλας

To Wii της Nintendo ξεκινά για τον πόλεμο της κονσόλας

Περισσότεροι από χίλιοι φαν περίμεναν στην Times Square της Ν.Υόρκης την Κυριακή για την πρεμιέρα του Wii. H Nintendo θα αναμετρηθεί με τις Sony και Microsoft όχι με εντυπωσιακά γραφικά, αλλά με ένα ευρηματικό χειριστήριο που γίνεται και σπαθί.

30

Περισσότεροι από χίλιοι φαν περίμεναν στην Times Square της Νέας Υόρκης την Κυριακή για την πρεμιέρα του Wii σε μεγάλο κατάστημα παιχνιδιών. H Nintendo θα αναμετρηθεί με τις Sony και Microsoft όχι με εντυπωσιακά γραφικά, αλλά με ένα ευρηματικό χειριστήριο που γίνεται και σπαθί.

Παρά την ταλαιπωρία όσων περίμεναν, η εκδήλωση εξελίχθηκε ομαλά όταν άνοιξαν οι πόρτες ακριβώς τα μεσάνυχτα, σε αντίθεση με την αναστάτωση που είχε προκαλέσει το αμερικανικό ντεμπούτο του PlayStation 3 την περασμένη εβδομάδα, με την αστυνομία να επεμβαίνει για να αντιμετωπίσει τα πλήθη σε ορισμένα καταστήματα.

Ο πρώτος αγοραστής, που έχει αλάξει επισήμως το όνομά του σε Αζάια «Triforce» Τζόνσον, εμπνευσμένος από τα παιχνίδια Zelda της Nintendo, περίμενε έξω από το κατάστημα πάνω από μια εβδομάδα.

Η κυκλοφορία του Wii τόσο λίγες ημέρες μετά το PS3 ήταν μια τολμηρή κίνηση για τη Nintendo, που έρχεται τρίτη στον πόλεμο της κονσόλας από τα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Η εταιρεία επέλεξε να μην δώσει βάρος στα ακριβά γραφικά υψηλής ανάλυσης, καθώς ελπίζει ότι με τον ευρηματικό σχεδιασμό του Wii θα αλλάξει τον τρόπο που παίζονται τα παιχνίδια και θα προσελκύσει ένα ευρύτερο, πιο «οικογενειακό» κοινό στην αγορά βιντεοπαιχνιδών.

Το ασύρματο χειριστήριο είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες κίνησης, ώστε να χρησιμοποιείται ως ρακέτα, σπαθί, μπαστούνι του μπέιζμπολ, ακόμα και σαν γάντι του μποξ, ανάλογα με το παιχνίδι.

Το Wii δεν διαθέτει καν ενσωματωμένο DVD player, είναι όμως πολύ φθηνότερο από τον ανταγωνισμό. Τιμάται στην αγορά των ΗΠΑ 250 δολάρια (μαζί με ένα παιχνίδι), τη στιγμή που το Xbox 360 κοστίζει 300-400 δολάρια και το PS3 500-600 δολάρια.

Η διαθεσιμότητα του Wii είναι επίσης μεγαλύτερη, καθώς ένανε πρεμιέρα με «πέντε με δέκα» φορές μεγαλύτερο απόθεμα από τις πρώτες 400.000 μονάδες του PS3.

To Wii θα κυκλοφορήσει σε δύο εβδομάδες στην ιαπωνική αγορά και στην Ελλάδα στις 8 Δεκεμβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024