
Ζημίες 7,6 δισ. ευρώ για την Vodafone στο εξάμηνο Απριλίου – Σεπτεμβρίου
Ζημίες 7,6 δισ. ευρώ εμφάνισε στο πρώτο οικονομικό εξάμηνο (Απρίλιος-Σεπτέμβριος) η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, Vodafone, μετά την απαξίωση των θυγατρικών της εταιρειών στη Γερμανία και την Ιταλία.
27
Ζημίες 7,6 δισ. ευρώ εμφάνισε στο πρώτο οικονομικό εξάμηνο (Απρίλιος-Σεπτέμβριος) η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, Vodafone, μετά την απαξίωση των θυγατρικών της εταιρειών στη Γερμανία και την Ιταλία.
Οι καθαρές ζημίες ανήλθαν σε 8,88 πένες ανά μετοχή, από κέρδη 2,78 δισ. λιρών ή 4,35 πένες ανά μετοχή πέρυσι, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.
Τα λειτουργικά κέρδη, εξαιρουμένων των πωλήσεων περιουσιακών στοιχείων, αυξήθηκαν κατά 5,7% στα 6,24 δισ. λίρες, υψηλότερα των εκτιμήσεων των 10 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και προέβλεπαν κέρδη 6,06 δισ. λιρών.
Η Vodafone πούλησε την ιαπωνική και τη σουηδική θυγατρικής της έναντι 15,8 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο της στρατηγικής του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή, Αρούν Σαρίν, να αποχωρήσει η εταιρεία από τις χώρες όπου απέτυχε να κερδίσει μερίδιο αγοράς.
Καθώς η ανάπτυξη συρρικνώνεται στις ώριμες αγορές, η Vodafone έκανε εξαγορές σε χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Τουρκίας, όπου τουλάχιστον το 40% των κατοίκων δεν έχουν κινητά τηλέφωνα.
Εξαιρουμένων των θυγατρικών σε Ιαπωνία και Σουηδία, οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 7,2% στα 15,6 δισ. λίρες.
Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 5,97 πένες, από 5,07 πένες ανά μετοχή το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα – Πού υπάρχουν προβλήματα
- Scorpions: Η βραδιά που ερμήνευσαν Μαρινέλλα σε συναυλία τους στην Αθήνα
- Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν 20 κιλά κάνναβης και ένα κιλό κοκαΐνης – Μία σύλληψη
- Δούκας για ήττα Όρμπαν: Κανένα καθεστώς που εργαλειοποιεί το κράτος δικαίου δεν είναι αήττητο
- Αφθώδης πυρετός: «Θυσιάζουν τη Λέσβο για να σωθεί η υπόλοιπη Ελλάδα»
- «Ούτε πόλεμος, ούτε ειρήνη»: Η ζωή στη Γάζα έξι μήνες μετά την «εκεχειρία»


