Στις 21 Ιανουαρίου θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στη Σερβία
Τα κυριότερα πολιτικά κόμματα της Σερβίας κατέληξαν σε συμφωνία για τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών στις 21 Ιανουαρίου. Η προσφυγή στις κάλπες προβλέπεται και από το νέο Σύνταγμα που εγκρίθηκε με δημοψήφισμα τον περασμένο μήνα.
30
Τα κυριότερα πολιτικά κόμματα της Σερβίας κατέληξαν σε συμφωνία για τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών στις 21 Ιανουαρίου. Η προσφυγή στις κάλπες προβλέπεται και από το νέο Σύνταγμα που εγκρίθηκε με δημοψήφισμα τον περασμένο μήνα.
Εν τω μεταξύ, στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου ανακοινώθηκε ότι δύναμη 2.500 ανδρών της αμερικανικής εθνοφυλακής θα μεταφερθεί στο τέλος Νοεμβρίου στο Κόσοβο.
Ο εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο (KFOR), Ράινερ Σένγκερ, ανακοίνωσε ότι η ομάδα των Αμερικανών στρατιωτών δεν ανήκει στις δυνάμεις της KFOR και ότι δεν έχει γνωστοποιήσει για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνει στην περιοχή.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Πρίστινα, οι αμερικανικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν στο Κόσοβο στο τέλος Νοεμβρίου και θα στηρίξουν την KFOR στη διατήρηση της σταθερότητας και της ασφάλειας κατά τον καθορισμό του καθεστώτος του Κοσόβου.
Στο Κόσοβο προς το παρόν σταθμεύει διεθνής δύναμη 18.000 ανδρών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Υπόθεση Πολάνσκι: Τη βίασε όταν ήταν 13 ετών, τώρα η Σαμάνθα Γκάιμερ λέει τη δική της ιστορία
- Βεζένκοφ για Dubai BC: «Απρόβλεπτη ομάδα, σημαντική η επιστροφή του Μούσα»
- Καταγγελία εργαζόμενης για το εργοστάσιο Βιολάντα – Μας ζήτησαν να πάμε να καθαρίσουμε, φοβόμαστε
- Η Ρωσία προειδοποιεί πως οι ξένες δυνάμεις στην Ουκρανία αποτελούν νόμιμους στόχους – «Φρένο» στη Γερμανία
- Ερώτηση στη Κομισιόν μετά την ανάδειξη του in για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι από ακραίες θερμοκρασίες
- Σκάνδαλο στη Βρετανία από τα έγγραφα Έπσταϊν – Ο πρώην πρεσβευτής Μάντελσον του έστειλε κυβερνητικό έγγραφο



