Μείωση 34% στα κέρδη της Shell στο τρίτο τρίμηνο
Μείωση 34% σημείωσαν στο τρίτο τρίμηνο τα κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Ευρώπης, Royal Dutch Shell, λόγω της μείωσης της παραγωγής στη Νιγηρία. Ωστόσο, τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν χάρη στις υψηλές τιμές του πετρελαίου.
27
Μείωση 34% σημείωσαν στο τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Ευρώπης, Royal Dutch Shell, λόγω της μείωσης της παραγωγής στη Νιγηρία.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 5,94 δισ. δολάρια, από 9 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Τα κέρδη εξαιρουμένων των εκτάκτων εσόδων και των αλλαγών στην αξία των αποθεμάτων, διαμορφώθηκαν στα 7,025 δισ. δολάρια, πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών, που εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στα 5,6 δισ. δολάρια.
Οι συγκρούσεις στη Νιγηρία οδήγησαν στο κλείσιμο πετρελαιοπηγών και σταθμών άντλησης, αναγκάζοντας τη Shell τον Ιούλιο να αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψη για την παραγωγή το 2006.
Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής αύξησε τις δαπάνες για την εξερεύνηση πετρελαίου, καθώς κάποια έργα κλονίζονται από αύξηση του κόστους και δυνητικές καθυστερήσεις, συμπεριλαμβανομένου και της κοινοπραξίας 22 δισ. δολαρίων στην Ανατολική Ρωσία («Σαχαλίνη-2»).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεραπετρίτης: Πρότυπο η τριμερής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου – Τι είπε για Γάζα και Ιράν
- Τροχαίο στη Λήμνο: Δίκυκλο κατέληξε στη θάλασσα – Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 22χρονος
- Μικρολίμανο: Ληστής εισέβαλε με μπαλτά σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών – Άρπαξε 12.000 ευρώ
- Η παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός από τη νίκη επί του Αμαρουσίου (vid)
- Μητρόπολη Αθηνών: Ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της τρομοκρατίας – Ανάρτηση Κώστα Μπακογιάννη
- Καιρός: Περαιτέρω επιδείνωση ενόψει, με καταιγίδες και πυκνά χιόνια – Το εντυπωσιακό και παράδοξο φαινόμενο