Φορολογική ασυλία επιχειρηματιών καταγγέλλουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ
Την ύπαρξη συστήματος φορολογικής ασυλίας επιχειρηματιών καταγγέλλουν 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτησή τους στη Βουλή. Κάνουν λόγο για απώλεια εκατοντάδων εκατ. ευρώ από πρόστιμα και πρόσθετους φόρους και «δείχνουν» στελέχη του υπουργείου Οικονομίας.
53
Την ύπαρξη συστήματος φορολογικής ασυλίας επιχειρηματιών καταγγέλλουν 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με ερώτησή τους στη Βουλή. Κάνουν λόγο για απώλεια εκατοντάδων εκατ. ευρώ από πρόστιμα και πρόσθετους φόρους και «δείχνουν» διοικητικά και πολιτικά στελέχη του υπουργείου Οικονομίας.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Το Βήμα, την Παρασκευή, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν ότι υποθέσεις μεγάλων επιχειρήσεων αλλάζουν κατηγορία έτσι ώστε οι φόροι και τα πρόστιμα για κραυγαλέες φορολογικές παραβάσεις να ελαχιστοποιούνται ή ακόμη και να εξαφανίζονται.
Στην ερώτησή τους οι 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν ότι στο Διαπεριφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο (ΔΕΚ, πρώην Εθνικό Ελεγκτικό Κέντρο ΕΘΕΚ), που αποκλειστικά χειρίζεται φορολογικές υποθέσεις μεγάλων επιχειρήσεων (με ετήσιο τζίρο άνω των 8,8 εκατ. ευρώ), συμβαίνουν σημεία και τέρατα.
Oι βουλευτές διαθέτουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία πάμπολλες υποθέσεις μεγάλων επιχειρήσεων «χάνονται» στη διαδρομή από τα ελεγκτικά κέντρα στις εφορίες, υποεκτιμώνται, αλλάζουν στην κυριολεξία κατηγορία και τελικώς μεταπίπτουν σε απλές λογιστικές διαφορές, με αποτέλεσμα οι αναλογούντες φόροι και τα προβλεπόμενα πρόστιμα να περιορίζονται στο ελάχιστο.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, με την ερώτηση προς τον υπουργό Oικονομίας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να ανιχνεύσουν προθέσεις, αναμένουν την αντίδραση της κυβέρνησης, θέλουν ουσιαστικά να δεσμεύσουν απαντήσεις άρνησης του σκανδάλου και στη συνέχεια να προβούν σε συγκεκριμένες αποκαλύψεις, καθώς έχουν στη διάθεσή τους κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν ως τυπικές παραβάσεις.
Παρασκηνιακώς στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούν για «σύστημα» διευκόλυνσης επιχειρηματιών, στο οποίο εμπλέκουν διοικητικά και πολιτικά στελέχη του υπουργείου Oικονομίας. Ανεβάζουν σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ την απώλεια εσόδων και μιλούν για συνθήκες απόλυτης υπονόμευσης τόσο των ελεγκτικών μηχανισμών όσο και του μηχανισμού συλλογής των φόρων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φεβρουάριος στην Εθνική Πινακοθήκη: Εκθέσεις, ξεναγήσεις και εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια
- Μίλα μου βρώμικα: Οι συζητήσεις για το σεξ, κάνουν καλό στη σχέση
- Η ιστορία που σόκαρε τις ΗΠΑ: Πατέρας σκότωσε σε ζωντανή μετάδοση τον δάσκαλο καράτε που βίαζε τον γιο του
- Τεχνητή νοημοσύνη: Φέρνει επανάσταση, αλλά τα αφεντικά της είναι κανονικοί καπιταλιστές
- Εθνική σύνταξη: Οι 10 ειδικές παροχές που επηρεάζει η αύξησή της
- Αυτόματες φορολογικές δηλώσεις: Έξι κλειδιά και τέσσερις παγίδες



