Αρση της ασυλίας του Πινοτσέτ για μια ακόμα υπόθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Την άρση της ασυλίας του πρώην δικτάτορα της Χιλής Αουγκούστο Πινοτσέτ για μια ακόμα υπόθεση παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο. Πρόκειται για βασανιστήρια στη «Βίλα Γκριμάλντι» το διάστημα 1974-1977.
Την άρση της ασυλίας του πρώην δικτάτορα της Χιλής Αουγκούστο Πινοτσέτ για μια ακόμα υπόθεση παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.
Μόλις πριν από λίγους μήνες το Ανώτατο Δικαστήριο είχε αποφασίσει την άρση της ασυλίας του Πινοτσέτ για υποθέσεις φοροδιαφυγής ύψους 27 εκατ. δολαρίων.
Είχε προηγηθεί η επικύρωση την άρσης της ασυλίας του Πινοτσέτ και για την «Επιχείρηση Κόνδορας», το συντονισμένο σχέδιο εξολόθρευσης αντικαθεστωτικών από τις στρατιωτικές κυβερνήσεις της Νοτίου Αμερικής, τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.
Την Παρασκευή το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε την άρση της ασυλίας του για τα βασανιστήρια στην περιβόητη «Βίλα Γκριμάλντι» την περίοδο 1974-1977.
Χιλιάδες άνθρωποι είχαν βασανιστεί στη συγκεκριμένη κατοικία, μεταξύ αυτών η σημερινή πρόεδρος Μισέλ Μπατσελέτ και η μητέρα της.
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.