Καθυστέρηση στην επιμόρφωση για τα νέα σχολικά βιβλία καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί
Άγνοια ως προς το περιεχόμενο των νέων σχολικών βιβλίων δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, και κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας για μεγάλη καθυστέρηση στην επιμόρφωσή τους.
43
Άγνοια ως προς το περιεχόμενο των νέων σχολικών βιβλίων δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, και κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας για μεγάλη καθυστέρηση στην επιμόρφωσή τους.
Όπως δηλώνει στο Βήμα ο εκπρόσωπος της Oμοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (OΛΜΕ) Π.Χαραμής, η Oμοσπονδία έχει ζητήσει τα νέα βιβλία εδώ και μήνες από το υπουργείο Παιδείας, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και τον Oργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, αλλά το μόνο που έλαβε ήταν ένα CD, από το περιεχόμενο του οποίου δεν κατέστη δυνατόν να γίνει καμία μελέτη ή επεξεργασία.
«Τα αυτονόητα για την εκπαιδευτική διαδικασία στη χώρα μας μεταφράζονται σε κριτήρια ποιότητας» τονίζει ο κ. Χαραμής, υπογραμμίζοντας πως «είναι πραγματικά αδιανόητο το ότι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών πάνω στα νέα βιβλία καθυστέρησε τόσο πολύ».
Σύμφωνα με τον κ. Χαραμή, τα βιβλία έπρεπε να έχουν μοιραστεί στους εκπαιδευτικούς για να τα μελετήσουν τουλάχιστον τέσσερις μήνες πριν από την έναρξη του σχολικού έτους.
Εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ αναφέρουν πως το μοναδικό σεμινάριο για την παρουσίαση των νέων βιβλίων έγινε σε ημέρα απεργίας της Oμοσπονδίας, όπου παρουσιάστηκαν μόνο τα εξώφυλλα, καθώς και η βασική φιλοσοφία κάποιων μαθημάτων.
Τα σεμινάρια επιμόρφωσης των καθηγητών έχουν προσδιοριστεί να γίνουν κατά κλάδο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, όταν δηλαδή θα έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα στα σχολεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Σε διαρροή αερίου αποδίδεται η έκρηξη στο λιμάνι της Μπαντάρ Αμπάς – Απορρίπτεται η δολιοφθορά
- Γαλλία: Βουλευτές ζητούν εξηγήσεις για τη σύμβαση τεχνολογικής εταιρείας με σκοπό την παροχή βοήθειας στην ICE στις ΗΠΑ
- Άιντραχτ – Λεβερκούζεν 1-3: Πέρασε από την Φρανκφούρτη και μπήκε στην 6άδα
- «Μήπως πεθαίνω;» – Το προφητικό αστείο της Κάθριν Ο’Χάρα λίγους μήνες πριν τον αιφνίδιο θάνατό της
- Ανδρουλάκης για τα 30 χρόνια από τα Ίμια: Η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαμφισβήτητη – Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο
- Νίκολιτς: «Σε καλή κατάσταση εμείς, ο Ολυμπιακός είναι σε φανταστική»
