26

Με την Κροατία θα παίξει στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του Ευρωπαϊκού Λιγκ η Εθνική ανδρών. Η CEV ανακοίνωσε τη Δευτέρα το πρόγραμμα της τελικής φάσης που θα γίνει στη Σμύρνη στις 19 και 20 Αυγούστου.

Ο πρώτος ημιτελικός μεταξύ Ελλάδας και Κροατίας θα ξεκινήσει στις 17:00 και ο δεύτερος ημιτελικός, μεταξύ της διοργανώτριας Τουρκίας και της Ολλανδίας θα γίνει στις 19:30. Την Κυριακή, ο μικρός τελικός θα διεξαχθεί στις 17:00 και ο μεγάλος στις 19:30.

Για την Κροατία, ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Χαριτωνίδης σχολίασε:

«Είναι μία πολύ καλή ομάδα. Την ξέρουμε καλά γιατί την βλέπουμε από το περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι ίδια ομάδα. Εφέτος παίξαμε μαζί της δύο φορές, μας κέρδισε στη Λαμία, την κερδίσαμε στην έδρα της».

Στο πρώτο παιχνίδι που είχε γίνει στη Λαμία στις 23 Ιουλίου, η Εθνική είχε ηττηθεί με 3-2 (24-26, 25-22, 22-25, 25-22, 15-11). Στο ματς που έγινε στις 5 Αυγούστου στο Ζάγκρεμπ, η ελληνική ομάδα πήρε ρεβάνς από τους Κροάτες με 3-0 (25-19, 25-22, 25-23).

Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό για την παρουσία της Ελλάδας στη διοργάνωση, πριν τη συμμετοχή μας στο φάιναλ φορ, ο Έλληνας τεχνικός είπε:

«Σε κάποια παιχνίδια παίξαμε πολύ καλά, σε κάποια όχι. Όμως, ήταν αναμενόμενο γιατί είμαστε καινούρια ομάδα με καινούρια παιδιά. Είναι ενθαρρυντικό που συνεχίζουμε στη διοργάνωση και πάμε στο φάιναλ φορ. Τα συμπεράσματα που έχουμε βγάλει από τη συμμετοχή μας σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Λιγκ είναι θετικά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ