Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, προχωρούν σε τοποθετήσεις σε αρκετούς κλάδους. Ράλι για την Τράπεζα Κύπρου, μεγάλες απώλειες για την Εμπορική.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω θετικού κλίματος στις διεθνείς αγορές, προχωρούν σε τοποθετήσεις σε αρκετούς κλάδους.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,48% στις 3.5670,16 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 46,8 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου κάνει άλμα 7,93% στα 7,08 ευρώ μετά την ανακοίνωσή της ότι εξετάζει το ασφαλιστικό θέμα της Εμπορικής (-3,24% στα 25,12 ευρώ) μετά τη σχετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Επικρατείας.
«H αγορά προεξοφλεί ότι η Τράπεζα Κύπρου ίσως αποσύρει την προσφορά της για την Εμπορική, ενισχύοντας την μετοχή της, καθώς η εξαγορά της ελληνικής τράπεζας θα επιβάρυνε τα κέρδη ανά μετοχή της κυπριακής τράπεζας» είπε στο Reuters αναλυτής που ζήτησε ανωνυμία.
Την προσοχή προσελκύει και η Eurobank (+0,19% στα 21,34 ευρώ), καθώς συμφώνησε να εξαγοράσει την ουκρανική τράπεζα Universal Bank, χωρίς να προσδιορίσει το τίμημα, ενισχύοντας την παρουσία της στην περιοχή.
Σημαντικά κέρδη σημειώνουν, μεταξύ άλλων, η Πειραιώς (+1,73% στα 18,80 ευρώ), η Αγροτική (+1,09% στα 3,72 ευρώ) και τα ΕΛΠΕ (+2,76% στα 10,44 ευρώ).
Ο FTSE/ASE 20 ενισχύεται κατά 0,30%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει άνοδο 2,37% και ο FTSE/ASE International είναι υψηλότερα κατά 0,98%.
Στο σύνολο των μετοχών, 143 ενισχύονται, 41 υποχωρούν και 209 είναι αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέλπω Ζαρόκωστα: Δωρεά στο ΤΑΣΕΗ αντί στεφάνων – Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα
- Ηράκλειο: Στη ΜΕΘ γυναίκα που έπεσε από μπαλκόνι
- PM: Meeting With Erdogan in Feb.; Downplays Latest Bizaare Rama Quip
- Θλίψη στη Φιορεντίνα: Πέθανε ο πρόεδρος της, Ρόκο Κομίσο
- Γιώργος Μπουλμπασάκος: Παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ με αιχμές – «Ιστορική αναγκαιότητα η ανασύνθεση της Δημοκρατικής Παράταξης»
- Πέθανε ο αρχιτέκτονας της Viohalco Νίκος Στασινόπουλος