71

Στη φυλακή οδηγήθηκε την Παρασκευή ο εκδότης Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, μετά την καταδίκη του από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη εννέα ετών για τις κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης των οικογενειών Λάτση και Αγγελόπουλου και της πλαστογραφίας.

Μετά την έκδοση της απόφασης, ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος υπέβαλε αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, αίτημα για το οποίο το δικαστήριο κήρυξε εαυτόν αναρμόδιο, υποδεικνύοντας στον κατηγορούμενο να απευθυνθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών.

Με την απόφασή τους, οι εφέτες απάλλαξαν τον Γρηγόρη Μιχαλόπουλο από την κατηγορία της εκβίασης εις βάρος του δημάρχου Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κασιδόκωστα, κατηγορία από την οποία είχε απαλλαγεί και πρωτόδικα και δικαζόταν ξανά, μετά από έφεση υπέρ του νόμου, που άσκησε ο εισαγγελέας.

Νωρίτερα, το Πενταμελές Εφετείο, με άλλη σύνθεση, έκρινε αβάσιμη την αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε το πρωί της Παρασκευής, πριν από την έκδοση της απόφασης, ο κατηγορούμενος, εις βάρος του προέδρου, κ. Ζαχάρωφ.

Ο κ. Μιχαλόπουλος στήριξε την αίτηση εις βάρος του κ. Ζαχάρωφ σε δημοσίευμα μηνιαίου περιοδικού, σύμφωνα με το οποίο ο πατέρας του εφέτη είχε συνεργαστεί με την Κατοχική κυβέρνηση.

Η πολιτική αγωγή υποστήριξε ότι ο εκδότης του συγκεκριμένου περιοδικού ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Μιχαλόπουλου στην παρούσα υπόθεση.

Σε πρώτο βαθμό, ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος είχε καταδικαστεί για τις ίδιες πράξεις σε κάθειρξη 18 ετών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ