Σε δημόσια διαβούλευση προτάσεις για αλλαγές στις Ανώνυμες Εταιρείες
Πρόταση σχέδιο νόμου για αναθεώρηση των ισχύοντος καθεστώτος που διέπει τις Ανώνυμες Εταιρείες δόθηκε προς διαβούλευση από το υπουργείο Ανάπτυξης. Η πρόταση περιλαμβάνει απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης ΑΕ και μείωση των διοικητικών παρεμβάσεων.
28
Πρόταση σχέδιο νόμου για αναθεώρηση των ισχύοντος καθεστώτος που διέπει τις Ανώνυμες Εταιρείες δόθηκε προς διαβούλευση από το υπουργείο Ανάπτυξης. Η πρόταση περιλαμβάνει απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης ΑΕ και μείωση των διοικητικών παρεμβάσεων.
Η πρόταση της Επιτροπή Αναμόρφωσης, υπό την προεδρεία του καθηγητή Ευάγγελου Περάκη, κινείται στους εξής γενικούς άξονες:
- Μειώνεται δραστικά η διοικητική παρέμβαση στη σύσταση και τη λειτουργία της ΑΕ
- Καταβάλλεται μέριμνα για την ενίσχυση της θέσης των μετόχων.
- Διευρύνονται τα περιθώρια καταστατικών διαμορφώσεων.
- Εισάγονται ρυθμίσεις που διευκολύνουν τις επιχειρηματικές επιλογές των ενδιαφερομένων ή απλοποιούν τη σύσταση και τη λειτουργία της εταιρίας.
- Αναθεωρούνται ορισμένα μείζονα ζητήματα του δικαίου της ΑΕ και ρυθμίζονται επιμέρους ζητήματα.
Όπως τονίζει η Επιτροπή Αναμόρφωσης από το ν.δ. 4237/1962 μέχρι σήμερα η ελληνική νομοθεσία για τις ανώνυμες εταιρίες (ν. 2190/1920) δεν έχει ανανεωθεί, με εξαίρεση τις πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις που επιχειρήθηκαν για την ενσωμάτωση των κοινοτικών οδηγιών.
Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2006.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: 4 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα στο ανατολικό τμήμα της χώρας
- Τουρκία: Διέγραψαν μήνυμα με την αναβολή επίσκεψης Ερντογάν στα ΗΑΕ λόγω «προβλήματος υγείας» του Αλ Ναχιάν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: 13ωρο από σήμερα
- ΗΠΑ: Το FBI ανέκτησε DNA από γάντι που βρέθηκε κοντά στο σπίτι της απαχθείσας Νάνσι Γκάθρι
- Χάρης Δούκας: Το συνέδριο του Μαρτίου είναι η τελευταία ευκαιρία για επανεκκίνηση και λύτρωση του ΠΑΣΟΚ
- Ρούμπιο: Προς το συμφέρον των ΗΠΑ μια «ισχυρή Ευρώπη»
