Ανοίγουν λογαριασμοί στην Ελβετία για τους ρωσικούς πυραύλους TOR-M1
Το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών της Drumilan στην Ελβετία, το οποίο είχε ζητήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δ.Παπαγγελόπουλος για τα αντισταθμιστικά οφέλη ύψους 25 εκατ. δολαρίων της αγοράς των ρωσικών πυραύλων TOR-M1, απεδέχθη η ελβετική πλευρά.
38
Το άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών της Drumilan International στην Ελβετία, το οποίο είχε ζητήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δ.Παπαγγελόπουλος για τα αντισταθμιστικά οφέλη ύψους 25 εκατ. δολαρίων της αγοράς των ρωσικών πυραύλων TOR-M1, απεδέχθη η ελβετική πλευρά, δίνοντας προθεσμία ενός μήνα για την υποβολή ενστάσεων και ζητώντας επιπρόσθετες διευκρινίσεις.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής της Βουλής που χειρίζεται την υπόθεση, η ελβετική ομοσπονδιακή Εισαγγελία έκανε δεκτό το αίτημα δικαστικής συνδρομής με έγγραφό της, στο οποίο ζητούνται «διευκρινίσεις, οι οποίες όμως έχουν ήδη δοθεί σε προηγούμενη αλληλογραφία της Επιτροπής με τις ελβετικές αρχές».
Η συγκεκριμένη αναφορά αντικατοπτρίζει τη δυσφορία της Επιτροπής για την καθυστέρηση των ελβετικών αρχών να αποδεχθούν τη δικαστική συνδρομή που ζητήθηκε ήδη από το Δεκέμβριο του 2004. Ο πρόεδρός της, Γιάννης Τραγάκης, σημείωσε ότι η ελβετική πλευρά έχει απευθύνει τρεις φορές τα ίδια ερωτήματα.
Ο κ. Τραγάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το άνοιγμα των λογαριασμών μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε λήγει και η προθεσμία της απόδοσης τυχόν ποινικών ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα και σημείωσε ότι «όταν ανοίξουν οι λογαριασμοί, θα είμαστε σε θέση να ελέγξουμε και ποιοι εμπλέκονται».
Από πλευράς του, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε «απολύτως θετική εξέλιξη» την απόφαση των ελβετικών δικαστικών αρχών, «καθώς αφ ενός παρέχεται δικαστική συνδρομή και αφ ετέρου καταδεικνύεται ότι δεν αφορά πολιτικά πρόσωπα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χάθηκαν 2.450 χιλιόμετρα ελεύθερων ποταμών μέσα σε 13 χρόνια στα Βαλκάνια – Ποια η κατάσταση στην Ελλάδα
- Κλείνει τον Χάβι Ερνάντεθ ο Παναθηναϊκός
- Κατώτατος μισθός: Τι σημαίνει η αύξηση για τις ΜμΕ και πόσο επιπλέον κόστος μπορούν να αντέξουν
- Καλημέρα και καλό μήνα λέει ο Αρκάς αλλά με αντιφατικές διαθέσεις
- Ενοικιαστές: Πού μπορούν να ζήσουν τελικά πιο ανθρώπινα και τι λέει ο δείκτης Carrie Bradshaw
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (1/2): Πού θα δείτε το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός, το Άρης – Παναθηναϊκός και όλα τα διεθνή
