Διαρκής απειλή οι τουρκικές δυνάμεις στα Κατεχόμενα, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Αμυνας
Την εκτίμηση ότι οι τουρκικές δυνάμεις στα Κατεχόμενα έχουν αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια και αποτελούν διαρκή απειλή για την Κύπρο εξέφρασε ο Κύπριος υπουργός Αμυνας Φοίβος Κλόκκαρης, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, την Τρίτη, για συνάντηση με τον Ευ.Μεϊμαράκη.
Την εκτίμηση ότι οι τουρκικές δυνάμεις στα Κατεχόμενα αποτελούν διαρκή απειλή για την Κύπρο εξέφρασε ο Κύπριος υπουργός Αμυνας Φοίβος Κλόκκαρης, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, την Τρίτη, και θα έχει συνάντηση με τον Ευ.Μεϊμαράκη.
Κατά την αναχώρησή του για την Αθήνα, ο κ. Κλόκκαρης δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου έχουν αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια, ποιοτικά και αριθμητικά, έχουν προωθημένη διάταξη και για την Κυπριακή Δημοκρατία αποτελούν μια σταθερή και διαρκή απειλή.
Σημείωσε πως για το υπουργείο Αμυνας της Κύπρου αποτελεί προτεραιότητα το θέμα της αναδιοργάνωσης της Εθνικής Φρουράς και σημείωσε πως προωθείται η μελέτη για την αναδιοργάνωσή της.
Ο κ. Κλόκκαρης ανέφερε ότι η συνάντησή του με τον κ. Μεϊμαράκη πραγματοποιείται με την αφορμή της ανάληψης των νέων καθηκόντων του ως υπουργού Αμυνας της Κύπρου και θα συζητηθούν θέματα «αμοιβαίου ενδιαφέροντος των δύο υπουργείων, θέματα που πηγάζουν από την ειδική σχέση αμυντικής συνεργασίας των δύο χωρών στα πλαίσια του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου».
Ερωτηθείς, εάν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα υφίσταται και ενισχύεται, ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου τόνισε πως το Δόγμα «υφίσταται από τον καιρό που διακηρύχθηκε μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας».
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59