Αγωνία για τους χιλιάδες υποψήφιους για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Το αργότερο την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων. Αγωνία για 35.000 υποψήφιους που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ανοδος των βάσεων σε 1ο και 3ο Επιστημονικό Πεδίο.
43
Το αργότερο την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων.
Έντονη είναι η αγωνία περίπου 35.000 υποψηφίων, καθώς φαίνεται να συγκεντρώνουν βαθμολογία κάτω από το «10» και κατά συνέπεια να μένουν εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τρία είναι τα κρίσιμα μαθήματα: Τα Αρχαία Ελληνικά (Θεωρητική Κατεύθυνση), όπου ποσοστό άνω του 50% δεν κατορθώνει να πιάσει τη βάση, η Φυσική (Τεχνολογική Κατεύθυνση), όπως 5-6 στους 10 φαίνεται πως δεν κατορθώνουν να πιάσουν τη βάση και τα Μαθηματικά (Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης) όπου το ποσοστό αποτυχίας αναμένεται να είναι σε υψηλά επίπεδα.
Σύμφωνα με τα Νέα, φέτος αναμένεται ότι θα προκύψει ρεκόρ υποψηφίων που θα μείνουν εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ, επειδή δεν θα κατορθώσουν να πιάσουν τη βαθμολογική βάση. Πέρυσι, κάτω από τη βάση είχαν πέσει συνολικά 38.000 υποψήφιοι, όμως οι περισσότεροι εξ αυτών εισήχθησαν σε κάποια Σχολή κυρίως των ΤΕΙ, αφού δεν υπήρχε το βαθμολογικό πλαφόν.
Ανοδος των βάσεων
Ανοδο των βάσεων στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο των Θεωρητικών Επιστημών (Νομικές, Φιλολογικές, κ.ά.) και στο 3ο Πεδίο των Επιστημών Υγείας δείχνουν οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις βαθμολογίες.
Τα Ιατρικά Τμήματα δείχνουν να διατηρούν τις υψηλές βαθμολογίες, ενώ πιθανολογείται ότι ανοδικές τάσεις θα εμφανιστούν και στα περιζήτητα Τμήματα των Πανεπιστημίων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ανεξαρτήτως Επιστημονικού Πεδίου, λόγω της μείωσης των προσφερόμενων θέσεων σε αυτά που αποφασίστηκε εφέτος.
Στα άλλα Πεδία η εικόνα είναι ακόμα ασαφής. Πάντως, κενές αναμένεται να μείνουν πολλές θέσεις στα ΤΕΙ κυρίως του 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου, αλλά και σε 4 Πανεπιστημιακά Τμήματα των ξένων Φιλολογιών (Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής και Ισπανικής) λόγω του βαθμολογικού πλαφόν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Αλκαράθ υποκλίθηκε στον Τζόκοβιτς: «Είσαι πηγή έμπνευσης για μένα»
- Ένα σύστημα αφημένο στην τύχη του – Η ψυχική υγεία των εκπαιδευτικών παραμένει «μαύρο κουτί»
- Ο Jay-Z, ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν και ο Pusha T αναφέρονται στις τελευταίες κυκλοφορίες από το αρχείο Επσταϊν
- Πρόβλημα στο «Nick Galis Hall»: Στάζει η οροφή λόγω έντονης βροχόπτωσης (vid)
- Σταθερά τα τιμολόγια ρεύματος τον Φεβρουάριο – Πότε θα είναι διαθέσιμο το myBusinessDynamic
- LIVE: Άρης – Παναθηναϊκός

