«Γενίτσαρο» χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΟΤΕ ο Αλέκος Αλαβάνος
Επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και στο δημόσιο χαρακτήρα του ΟΤΕ κατήγγειλε ο Αλ.Αλαβάνος μετά από συνάντηση με το προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Χαρακτήρισε δε, «γενίτσαρο» τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Παναγή Βουρλούμη.
71
Για επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και στο δημόσιο χαρακτήρα του ΟΤΕ μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος μετά από συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με το προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Χαρακτήρισε δε, «γενίτσαρο» τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Παναγή Βουρλούμη, για τον οποίο οι συνδικαλιστές υπογράμμισαν ότι «βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία».
«Δυστυχώς, ο πρόεδρος του ΟΤΕ, με τη συγκατάθεση φυσικά της κυβέρνησης, λειτουργεί ως γενίτσαρος. Οι γενίτσαροι ήταν από χριστιανικές οικογένειες, που ήταν οι χειρότεροι διώκτες των Χριστιανών» σχολίασε ο κ. Αλαβάνος.
Και συνέχισε: «Ο κ. Βουρλούμης, ενώ έχει διοριστεί από το Δημόσιο, το μόνο ρόλο που ξέρει να παίζει, είναι πώς θα δώσει τον ΟΤΕ στους ιδιώτες, είτε με την ανάδειξη ακριβοπληρωμένων στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα είτε μέσα από τη μείωση του ρόλου του Δημοσίου είτε μέσα από την προώθηση της στρατηγικής της ιδιωτικοποίησης».
«Όλα αυτά είναι απαράδεκτα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, υπογραμμίζοντας ότι «ιδιαίτερα απαράδεκτη είναι η επίθεση η οποία γίνεται με τη Γενική Συνέλευση των μετοχών του ΟΤΕ, που προβλέπει:
– Κατάργηση του λογότυπου του ΟΤΕ,
– Αλλαγή του άρθρου που αναφέρεται στον έλεγχο του Δημοσίου στον ΟΤΕ,
– Αλλαγή του άρθρου που αναφέρεται στην υποχρέωση της διοίκησης του ΟΤΕ να διαπραγματεύεται με την ΟΜΕ-ΟΤΕ όλα τα μισθολογικά και εργασιακά θέματα των εργαζομένων στον ΟΤΕ».
Παράλληλα, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή με ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ, Π.Κούτρας, μίλησε για σχέδιο της κυβέρνησης και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «σε διατεταγμένη υπηρεσία ευρισκόμενος, ο κ. Βουρλούμης προσπαθεί να διαλύσει και να απαξιώσει τον Οργανισμό σε τέτοιο βαθμό, έτσι ώστε να γίνει βορά στα χέρια κερδοσκόπων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Αλκαράθ υποκλίθηκε στον Τζόκοβιτς: «Είσαι πηγή έμπνευσης για μένα»
- Ένα σύστημα αφημένο στην τύχη του – Η ψυχική υγεία των εκπαιδευτικών παραμένει «μαύρο κουτί»
- Ο Jay-Z, ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν και ο Pusha T αναφέρονται στις τελευταίες κυκλοφορίες από το αρχείο Επσταϊν
- Πρόβλημα στο «Nick Galis Hall»: Στάζει η οροφή λόγω έντονης βροχόπτωσης (vid)
- Σταθερά τα τιμολόγια ρεύματος τον Φεβρουάριο – Πότε θα είναι διαθέσιμο το myBusinessDynamic
- LIVE: Άρης – Παναθηναϊκός

