38

Θερμές και εγκάρδιες συνομιλίες με τους κατοίκους της Νισύρου είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί από την Παρασκευή στα μικρά νησιά της Δωδεκανήσου.

Το πρωί του Σαββάτου περιόδευσε σε κεντρικά σημεία του Μανδρακίου, της πρωτεύουσας του νησιού, όπου είχε συνομιλίες με κατοίκους, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν ιδιαιτέρα θερμά.

Το μεσημέρι συνοδευμένος από τους βουλευτές και το νομάρχη Δωδεκανήσου επισκέφθηκε τον οικισμό Νικειά, που βρίσκεται πάνω από το ηφαίστειο του νησιού.

Το βράδυ της Παρασκευής σε μία συγκινητική τελετή ο κ. Παπούλιας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Νισύρου και τού απονεμήθηκε το μετάλλιο της πόλης, στο πλαίσιο σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να μεταβεί στην Τήλο, όπου το βράδυ σε προγραμματισμένη εκδήλωση θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης. Στην Τήλο θα παραμείνει μέχρι και το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε και θα αναχωρήσει για την Σύμη, το τρίτο νησί της επίσκεψης του στα Δωδεκάνησα. Στην Σύμη, το βράδυ της Δευτέρας, θα ανακηρυχθεί επίσης επίτιμος δημότης και θα του επιδοθεί το κλειδί της πόλης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ