Εκδηλώσεις για τα δέκα χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου
Εκδηλώσεις στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατό του, διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ από τις 17 Ιουνίου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με μεγάλη συναυλία στο Ελληνικό.
Εκδηλώσεις στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατό του, διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε την Πέμπτη η γραμματέας του Κινήματος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με έκθεση στο Ζάππειο για το έργο και τη ζωή του Ανδρέα Παπανδρέου, την οποία θα εγκαινιάσει στις 17 Ιουνίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Στις 18 Ιουνίου θα προβληθεί ντοκιμαντέρ και στις 19 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Ο Ανδρέας Παπανδρέου ηγέτης της Αλλαγής», στην οποία θα μιλήσουν οι Κώστας Λαλιώτης, Γιώργος Κατηφόρης και Θεόδωρος Σακελλαρόπουλος.
Στις 20 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Ο Ανδρέας Παπανδρέου, το ΠΑΚ και ο αντιδικτατορικός αγώνας», στην οποία θα παρευρεθεί και ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, ενώ στις 22 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Ο Ανδρέας Παπανδρέου από την πτυχή του οικονομολόγου», στην οποία θα πάρει μέρος ο γιος του Τζον Γκάλμπρέιθ, Τζέιμς και οι Αδαμάντιος Πεπελάσης και Ηρακλής Πολεμαρχάκις.
Στις 22 Ιουνίου θα τελεσθεί μνημόσυνο για τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Α Νεκροταφείο Αθηνών και την ίδια μέρα θα γίνουν αποκαλυπτήρια προτομής του στο Καλέντζι Αχαΐας.
Οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Ανδρέα Παπανδρέου θα κορυφωθούν με μεγάλη λαϊκή συναυλία στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Ελληνικού, στην οποία θα πάρουν μέρος αφιλοκερδώς, μεταξύ άλλων, οι Θ.Μικρούτσικος, Γ.Νταλάρας. Χρ.Νικολόπουλος, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», Δ.Μπάσης, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Κ.Γαρμπή, Χ.Λαμπράκη, Λ.Μαχαιρίτσας και άλλοι καλλιτέχνες.