
Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα
Σε αρνητικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, με την μετοχή του γαλλικού πετρελαϊκού κολοσσού Total να δέχεται ισχυρές πιέσεις. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναο κλάδος της χαλυβουργίας.
27
Σε αρνητικό έδαφος είναι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, με την μετοχή του γαλλικού πετρελαϊκού κολοσσού Total να δέχεται ισχυρές πιέσεις.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,19% στις 3.397,31 μονάδες.
Ο όγκος των συναλλαγών σις αγορές είναι περιορισμένος, λόγω και της αργίας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή, με κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο και στοιχεία που έδειχναν ότι δεν υπάρχουν νέες ανησυχίες για τον πληθωρισμό.
Οι εταιρείες παραγωγής χάλυβα βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο, με την Corus και την ThyssenKrupp να καταγράφουν οριακά κέρδη.
Η μετοχή της Arcelor σημείωνε άνοδο 0,6% μετά την ανακοίνωση ότι θα εξαγοράσει τη ρωσική Severstal.
Στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,60% στις 5.014,68 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι χαμηλότερα κατά 0,58% στις 5.754,59 μονάδες.
Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 15.915,68 μονάδες, με απώλειες 0,34%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά τις μεγάλες νίκες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού
- Γερμανία: Σύγχυση με την ειδική άδεια από τον στρατό για ταξίδια – Παρέμβαση για να καμφθούν οι αντιδράσεις
- Γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League (vids)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]
- Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν 1-2: Άλμα πρόκρισης για τους Βαυαρούς (vids)
- Σπόρτινγκ-‘Αρσεναλ 0-1: Χρυσή αλλαγή ο Χάβερτς για τους κανονιέρηδες, «χτύπησε» στο 90+1’ (vid)

