Επενδυτικές προτάσεις συνολικού ύψους 548 εκατ. ευρώ στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ
Επενδυτικές προτάσεις συνολικού ύψους 548 εκατ. ευρώ έχουν κατατεθεί στην Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) μόλις λίγους μήνες μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, είπε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης.
27
Επενδυτικές προτάσεις, συνολικού ύψους 548 εκατ. ευρώ, έχουν κατατεθεί στην Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, μόλις λίγους μήνες μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου, είπε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης μιλώντας σε σχετική εκδήλωση.
Όπως ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης, εντός του μήνα έπεται η υποβολή νέων προτάσεων ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν, εκτός από τον τομέα της Παιδείας, δράσεις στέγασης φορέων του Δημοσίου, τουριστικών και περιβαλλοντικών υποδομών, αλλά και προτάσεις στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας, καθώς και στον τομέα της Δικαιοσύνης.
Ο υπουργός Οικονομίας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η μεταρρύθμιση που συνδέεται με τα ΣΔΙΤ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας τα επόμενα χρόνια.
«Αξιοποιώντας τα κεφάλαια, την τεχνογνωσία και τον δυναμισμό του ιδιωτικού τομέα, εξασφαλίζουμε καλύτερη ποιότητα, χαμηλότερο κόστος και μεγαλύτερη ταχύτητα στην απόδοση των έργων» ανέφερε.
Με τον τρόπο αυτό, υπογράμμισε, δίνεται μια ακόμα διέξοδος στα επενδυτικά κεφάλαια των ιδιωτών και μεταφέρεται σημαντική τεχνογνωσία από τον ιδιωτικό τομέα στον δημόσιο, ενώ και το Δημόσιο αποκτά ένα ακόμη εργαλείο για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Χαρίτσης: Οι φωτογραφίες της Καισαριανής είναι περιουσία του ελληνικού λαού
- «Κάτασπρο» από το χιόνι το Μπόντο λίγες μέρες πριν το ματς με την Ίντερ (vid)
- Φορολογικά έσοδα 6,,1 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο – Πάνω από τον στόχο το πρωτογενές πλεόνασμα
- Π. Μαρινάκης – Καισαριανή: Δρομολογούνται οι διαδικασίες για την απόκτηση των ιστορικών φωτογραφιών
- Ποιος είναι ο διαιτητής που σφυρίζει στο Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν
- Αφρικανική σκόνη: Καλύφθηκε η Κρήτη – Δορυφορικές εικόνες αποτυπώνουν το φαινόμενο

