Φυλάκιση με αναστολή στον έναν εκ των κατηγορουμένων για την τραγωδία στη «Μανίτσα»
Με την καταδίκη του λοχαγού σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και έξι μηνών με αναστολή και την αθώωση του αντισυνταγματάρχη ολοκληρώθηκε η δίκη για την τραγωδία στο φυλάκιο «Μανίτσα». Επικράτησε ένταση, καθώς οι συγγενείς των νεκρών θεωρούν άδικη την απόφαση.
71
Με την καταδίκη του λοχαγού Γιώργου Βεδιαδάκη σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών με αναστολή και την αθώωση του αντισυνταγματάρχη Κωνσταντίνου Κονιτόπουλου ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η δίκη για την τραγωδία στο φυλάκιο «Μανίτσα» του Έβρου τον Απρίλιο του 2003, όταν πέντε στρατιωτες σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν βαριά.
Το δικαστήριο, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα. Η ποινή φυλάκισης στο λοχαγό επιβλήθηκε με το σκεπτικό ότι έδωσε συγκεχυμένες και αόριστες εντολές.
Εντολές, που είχαν ως αποτέλεσμα οι επτά στρατιώτες -το πρωί της 8ης Απριλίου 2003- να επιχειρήσουν να στήσουν τον ιστό στην κανονική του βάση, που ήρθε όμως σε επαφή με τα ηλεκτροφόρα καλώδια που περνούσαν πάνω από το φυλάκιο.
Μετά το τέλος της δίκης ένταση προκλήθηκε ανάμεσα στις οικογένειες των νεκρών στρατιωτών και στους συνηγόρους των δύο αξιωματικών, καθώς οι πρώτοι θεώρησαν άδικη την απόφαση του δικαστηρίου. Μάλιστα, τόσο οι δυο αξιωματικοί όσο και οι συνήγοροί τους, προς αποφυγή επεισοδίων, έφυγαν από την πίσω πόρτα του στρατοδικείου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Banksy επιβεβαίωσε ότι το μυστήριο άγαλμα στο κέντρο του Λονδίνου είναι δικό του
- ΟΠΕΚ: Η διάβρωση και ο κατακερματισμός του άλλοτε ισχυρού πετρελαϊκού καρτέλ
- Νέο επεισόδιο μεταξύ οδηγών στην Αθήνα – 58χρονος επιτέθηκε με γαλλικό κλειδί σε 38χρονο
- Ανακοίνωσαν τον Τέιλορ Τζένκινς οι Μιλγουόκι Μπακς (pic)
- Σκωτία: Οργή για τη μητέρα που σκότωσε την 19 ημερών κόρη της – Aνέβασε βίντεο ζητώντας χρήματα για την κηδεία της
- Ηγουμενίτσα: Μισός τόνος υδροπονικής κάνναβης εντοπίστηκε και κατασχέθηκε από το ελληνικό FBI
- Το μανιφέστο του Ινστιτούτου Τσίπρα: Κάλεσμα σύγκλισης στα αριστερά του Κέντρου – Μεταρρύθμιση και ρήξη
- «H Μελάνια Τραμπ έτοιμη για κατασκοπεία» – Φόρεσε τα γυαλιά ηλίου Meta της Ray-Ban
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442