
Τρίτη ημέρα θρησκευτικής βίας στην Αλεξάνδρεια
Για τρίτη ημέρα συνεχίστηκαν την Κυριακή οι συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών κοπτών και μουσουλμάνων στην Αλεξάνδρεια. Η Αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει πυροβολώντας στον αέρα για να διαλύσει τα εξαγριωμένα πλήθη, ενώ υπέκυψε στα τραύματά του ένας μουσουλμάνος.
31
Για τρίτη ημέρα συνεχίστηκαν την Κυριακή οι συγκρούσεις μεταξύ χριστιανών κοπτών και μουσουλμάνων στην Αλεξάνδρεια. Η Αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει πυροβολώντας στον αέρα για να διαλύσει τα εξαγριωμένα πλήθη, ενώ υπέκυψε στα τραύματά του ένας μουσουλμάνος.
Οι κόπτες πετούσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών που είχαν αποκλείσει εκκλησία στο κέντρο της Αλεξάνδρειας.
Αστυνομικοί εθεάθησαν να χτυπούν επανειλημμένως ένα αγόρι ηλικίας περίπου 12 ετών, που βρισκόταν στο πλήθος των νεαρών κοπτών, οι οποίοι κατέφυγαν στην εκκλησία. Οι περισσότεροι διαδηλωτές ήταν ηλικίας από 12-25 ετών.
Αργότερα, ένα μεγάλο πλήθος μουσουλμάνων διαδηλωτών επιτέθηκε κατά των αστυνομικών από την άλλη πλευρά της εκκλησίας. Οι τραυματίες από τις συγκρούσεις ανέρχονται σε τουλάχιστον 43, ενώ συνελήφθησαν 50 άτομα.
Ο Μουσταφά Μοχάμεντ Μουσταφά, βουλευτής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας δήλωσε ότι ένας 24χρονος μουσουλμάνος υπέκυψε νωρίς το πρωί στα τραύματά του. Ο μουσουλμάνος είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από χριστιανούς το Σάββατο…
Τα επεισόδια μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Αίγυπτο άρχισαν την Παρασκευή, όταν ένοπλοι κρατώντας μαχαίρια επιτέθηκαν σε τρεις εκκλησίες κοπτών με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματιστούν δεκάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Αργολίδα: Σοβαρό τροχαίο στα Καρναζέικα – Δύο τραυματίες
- Η εξομολόγηση του Ριτσάρλισον για την κατάθλιψη: «Πόσες φορές, ενώ οδηγούσα, σκέφτηκα να πέσω πάνω σε τοίχο»
- Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον, Νία Βαρντάλος, Μπίλι Ζέιν, Τζον Στάμος – Αυθεντικά ορθόδοξο Πάσχα για την ελίτ ομογένεια του Χόλιγουντ
- Πώς θα αμειφθούν όσοι εργαστούν τη Δευτέρα του Πάσχα
- Ξεκίνησαν τον καβγά στο Ίλιον και τον τραυμάτισε με κατσαβίδι στο Περιστέρι
- Το μήνυμα του Πολονάρα: «Στόχος μου να επιστρέψω το συντομότερο δυνατό» (pic)