Το κάπνισμα προκαλεί στυτική δυσλειτουργία
Λονδίνο: Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο ανδρικής ανικανότητας, σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Tobacco Control.
Λονδίνο: Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο ανδρικής ανικανότητας, σύμφωνα με αυστραλιανή μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Tobacco Control.
Ερευνητές του Sydney South West Area Health Service διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που κάπνιζαν τουλάχιστον ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα είχαν 40% περισσότερες πιθανότητες να είναι ανίκανοι συγκριτικά με τους μη καπνιστές.
Οι επιστήμονες μελέτησαν δείγμα 8.367 ανδρών ηλικίας 16-59 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο στα πλαίσια της μελέτης Australia Study of Health and Relationships.
Περισσότεροι από ένας στους τέσσερις άνδρες που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο (27,2%) ήταν εν ενεργεία καπνιστές και 6,3% εξ αυτών κάπνιζαν περισσότερο από ένα πακέτο ημερησίως, ενώ το 20,9% δήλωσε ότι κάπνιζε λιγότερο από 20 τσιγάρα την ημέρα.
Στυτική δυσλειτουργία διάρκειας ενός μήνα ή περισσότερο αναφέρθηκε από το 9,1% του δείγματος.
Συγκριτικά με τους μη καπνιστές, το ποσοστό πιθανοτήτων στυτικής δυσλειτουργίας ήταν 1,24 γι’ αυτούς που κάπνιζαν λιγότερο από ένα πακέτο ημερησίως. Αλλά για εκείνους που κάπνιζαν πάνω από ένα πακέτο την ημέρα, το ποσοστό ήταν 1,39.
Aλλοι παράγοντες που συσχετίστηκαν με την στυτική δυσλειτουργία ήταν η ηλικία, το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και η χρήση καρδιαγγειακών φαρμάκων.
Η μετριοπαθής κατανάλωση αλκοόλ (ένα έως τέσσερα ποτά την ημέρα), ήταν ένας σημαντικός ανεξάρτητος παράγοντας μείωσης των πιθανοτήτων στυτικής δυσλειτουργίας
health.in.gr
- Κύπρος: Νεκρός ο Ρώσος μεγιστάνας Βλάντισλαβ Μπαουμγκέρτνερ που αγνοούνταν από τις 7 Ιανουαρίου
- Αλέξης Τσίπρας: Ξανά το Αιγαίο γίνεται τάφος για «ανώνυμους απελπισμένους» – Καθολική απαίτηση να μην υπάρξει καμιά συγκάλυψη
- Live εικόνα από τις εργασίες του προσυνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα
- Κατεβαίνουν στην Αθήνα οι αγρότες – Όσα αποφάσισαν στην πανελλαδική σύσκεψη
- Σοβαρό ατύχημα για Νορβηγό σκιέρ, λίγο πριν την έναρξη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- The Intermission x Eins Gallery: O Σωκράτης Φατούρος και τα «Endangered Games» με τη φύση, τη βιομηχανία και τη μνήμη

