53

Τα Αμερικανικά αεροπλανοφόρα θα μπορέσουν να επισκεφθούν εκ νέου την Κρήτη δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τσαρλς Ρις, από το Ρέθυμνο, όπου βρέθηκε την Τετάρτη.

Ο Τσαρλς Ρις είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Αρχοντάκη, επισκέφθηκε το 7ο δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου, το οποίο ένα χρόνο πριν είχαν βάψει Αμερικανοί που υπηρετούν στη βάση της Σούδας, και συζήτησε με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων του νομού.

Μιλώντας στους δημοσιογράφος, ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις που έχει η Ελλάδα με τις ΗΠΑ και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι σχέσεις αυτές θα διατηρηθούν και στο μέλλον.

Ερωτηθείς για το ότι τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα δεν σταθμεύουν πλέον στη βάση του Μαραθίου, στα Χανιά, ο κ. Ρις απέδωσε το γεγονός στον φόβο που υπήρχε ότι τα πληρώματα δε θα τύχαιναν καλής υποδοχής στην Κρήτη. Πάντως, διευκρίνισε ότι το κλίμα έχει βελτιωθεί τώρα.

«Δεν είμαστε σίγουροι πώς τα αεροπλανοφόρα θα τύγχαναν θερμής υποδοχής στη Σούδα. Όμως τώρα είμαστε αισιόδοξοι πώς τέτοιο πρόβλημα δεν θα υπάρξει στο μέλλον και ότι τα Αμερικανικά καράβια θα μπορέσουν να επισκεφθούν την Κρήτη. Μην ξεχνάμε πώς οι σημερινοί ναύτες είναι αυριανοί τουρίστες. Η Κρήτη, είναι ένα υπέροχο νησί με θερμούς ανθρώπους» σημείωσε.

Ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε στις τουριστικές σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, λέγοντας πώς πολλοί Αμερικανοί επιλέγουν την Ελλάδα για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ