
Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος «δεν τηρεί τη νομοθεσία» για τους λογιστές
Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ) δεν τηρεί την κείμενη νομοθεσία, με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις στη σταδιοδρομία όσων κατέχουν άδειες άσκησης επαγγέλματος «Λογιστή-Φοροτεχνικού», κατέληξε ο Συνήγορος του Πολίτη.
36
Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΟΕΕ) δεν τηρεί την κείμενη νομοθεσία, με αποτέλεσμα να έχει προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις στην επαγγελματική σταδιοδρομία προσώπων που κατέχουν άδειες άσκησης επαγγέλματος της ειδικότητας «Λογιστής – Φοροτεχνικός», αναφέρει σε πόρισμά του ο Συνήγορος του Πολίτη, έπειτα από τη διερεύνηση αναφορών από έξι πολίτες.
Τα έξι αυτά άτομα, επισημαίνει η αρχή, στερούνται του δικαιώματος αναβάθμισης των επαγγελματικών τους αδειών παρόλο που έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο εκ του νόμου χρόνο παραμονής στην κατώτερη επαγγελματική βαθμίδα.
Η αιτιολογία που προβάλλει το Επιμελητήριο, ότι δηλαδή η διενέργεια των απαιτουμένων εξετάσεων έχει ανασταλεί, ενόψει της επικείμενης τροποποίησης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ως νόμιμος λόγος.
«Όπως επανειλημμένως έχει επισημάνει ο Συνήγορος του Πολίτη προς το ΟΕΕ, στο πλαίσιο της εν λόγω υπόθεσης, τα αιτήματα των ενδιαφερομένων πρέπει να αντιμετωπίζονται βάσει των ισχυουσών νομοθετικών διατάξεων, πόσο μάλλον όταν στην επίμαχη περίπτωση δεν φαίνεται να επίκειται τροποποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, όπως διαπιστώθηκε από την Αρχή, κατόπιν της διενέργειας σχετικής έρευνας».
Τέλος, όπως αναφέρει ο Συνήγορος, το υπουργείο δεν έχει ανταποκριθεί έως σήμερα στις προτάσεις της αρχής για την αντιμετώπιση των προαναφερόμενων ζητημάτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ο Ινφαντίνο επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Ιράν στο Μουντιάλ
- Massive Attack: Δυστοπία, Τομ Γουέιτς και επιστροφή στη δισκογραφία με έναν ύμνο για σκοτεινούς καιρούς
- Καμερούν: Ο Πάπας Λέων καταγγέλλει έναν κόσμο που «ρημάζεται από τυράννους»
- Περιβαλλοντικές οργανώσεις κατά ΥΠΕΝ για την πολεοδόμηση σε περιοχές Natura
- «Στη λίστα για τον πάγκο του Άρη ο Λάκοβιτς» (pic)
- Η γη της ελιάς: Μια απόφαση που προκαλεί αντιδράσεις
