Το τεχνητό γάλα δεν αυξάνει τον κίνδυνο παιδικής παχυσαρκίας
Νέα Υόρκη: Η σίτιση του βρέφους με μητρικό ή τεχνητό γάλα δεν επηρεάζει τις πιθανότητες να εξελιχθεί σε υπέρβαρο παιδί αργότερα, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.
Νέα Υόρκη: Η σίτιση του βρέφους με μητρικό ή τεχνητό γάλα δεν επηρεάζει τις πιθανότητες να εξελιχθεί σε υπέρβαρο παιδί αργότερα, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.
Ερευνητική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια με επικεφαλής την Δρ Χίλαρι Μπουρντετ εκτίμησε τη σύσταση του σώματος 313 παιδιών ηλικίας πέντε ετών, με τη μέθοδο DXA, μια τεχνική που μετρά απευθείας την ποσότητα του λιπώδους ιστού στον οργανισμό και θεωρείται η ακριβέστερη μέτρηση.
Οι επιστήμονες ανέλυσαν επίσης παλαιότερα στοιχεία για την διατροφή των παιδιών στην βρεφική ηλικία, περιλαμβανομένου και του χρόνου εισαγωγής των στερεών τροφών.
Συνολικά, σχεδόν τα τρία τέταρτα των παιδιών είχαν θηλάσει, αλλά δεν διέφεραν σημαντικά αναφορικά με την αναλογία λίπους στον οργανισμό με τα πεντάχρονα που δεν είχαν τραφεί με μητρικό γάλα.
Το 30% των παιδιών είχαν θηλάσει μόνο τους πρώτους τέσσερις μήνες της ζωής τους, ενώ αρκετά παιδιά είχαν θηλάσει ένα χρόνο ή και περισσότερο, χωρίς επιπρόσθετη σίτιση με τεχνητό γάλα.
Ο μακρύτερος θηλασμός δεν είχε καμιά επίδραση στην μετέπειτα παχυσαρκία. Επιπλέον τα παιδιά που ξεκίνησαν τη συμπληρωματική σίτιση πριν τον τέταρτο μήνα (το 31% των συμμετεχόντων) δεν κινδύνευαν να εξελιχθούν σε παχύσαρκα συγκριτικά με τα παιδιά που πήραν συμπληρωματικές τροφές μετά τον τέταρτο μήνα.
health.in.gr
- Παράπονα του προπονητή της Ναϊμέγκεν από τη διοίκηση για τον μεταγραφικό σχεδιαμό
- Κρήτη: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στα Χανιά – Εγκλωβίστηκαν και τραυματίστηκαν δύο άτομα
- Καινούργια αγάπη μου κλείνει το μάτι – Ο νέος έρωτας της Κέιτι Χολμς και οι κοινές τους εμφανίσεις
- Η συγγνώμη του Τζέισον Αλεξάντερ στην Κόρτνεϊ Στόντεν άργησε 14 χρόνια
- Ραγδαία αύξηση των AI θέσεων εργασίας στην Ευρώπη – Οι περισσότερες εκτός τεχνολογικού κλάδου
- Χανιά: Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ το 2χρονο αγοράκι που ανασύρθηκε από πισίνα – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα
- LIVE: Ο μεγάλος τελικός του World Cup πόλο Ελλάδα – Ουγγαρία
- Όλυμπος: Αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως πολιτιστικό αγαθό, εξαίρετης οικουμενικής αξίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442