Νέες διαδηλώσεις κόντρα στη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Μπους
Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, οι περισσότεροι ισπανόφωνοι, και υποστηρικτές τους έδωσαν ηχηρό «παρών» σε νέες διαδηλώσεις σε Νέα Υόρκη, Σικάγο και Λος Αντζελες, διαμαρτυρόμενοι για την αυστηρότερη μεταναστευτική νομοθεσία της κυβέρνησης Μπους.
51
Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, οι περισσότεροι ισπανόφωνοι, και υποστηρικτές τους έδωσαν ηχηρό «παρών» σε νέες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Νέα Υόρκη, Σικάγο και Λος Αντζελες, κόντρα στη νομοθεσία που ποινικοποιεί τη λαθρομετανάστευση και την παροχή βοήθειας σε μετανάστες δίχως έγγραφα.
«Δεν είμαστε εγκληματίες», «Εάν κάνετε κακό στους μετανάστες, κάνετε κακό στην Αμερική», «Εμείς είμαστε η οικονομία σας» και «Εγώ καθάρισα το Σημείο Μηδέν» είναι τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία της Νέας Υόρκης από τη γέφυρα του Μπρούκλιν έως την άκρη της Τσάιναταουν.
Στη διαδήλωση που έλαβε χώρα το Σάββατο στη Νέα Υόρκη συμμετείχαν, κατά τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, περίπου 10.000 άνθρωποι. Μικρότερες σε όγκο διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Σικάγο και το Λος Αντζελες.
«Είμαστε εργάτες, όχι τρομοκράτες» δήλωσε ο 40χρονος Αγκουστίν Ραχέλ, ο οποίος μετανάστευσε στις ΗΠΑ από το Μεξικό πριν από τέσσερα χρόνια και κάνει δύο δουλειές, ως ελαιοχρωματιστής και σερβιτόρος σε μπαρ. «Δουλεύουμε σκληρά γι αυτή τη χώρα
και τις οικογένειές μας. Θέλουμε ίσα δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλο» τονίζει.
Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων επικύρωσε το Δεκέμβριο σχέδιο νόμου που καθιστά ποινικό αδίκημα την παραμονή στις ΗΠΑ δίχως τα κατάλληλα έγγραφα, και καλεί στην κατασκευή φράκτη μήκους 1.120 χλμ στα σύνορα με το Μεξικό προς αποφυγή της λαθρομετανάστευσης.
Στη Γερουσία συζητείται ταυτόχρονα σχέδιο νόμου που θα δίνει τη δυνατότητα στους παράνομους μετανάστες να γίνουν Αμερικανοί υπήκοοι, αναφέρει το BBC. Το νομοσχέδιο προβλέπει, επίσης, την τιμωρία των εργοδοτών που απασχολούν παράνομους μετανάστες.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Ο.Μπους υπεραμύνεται του νομοσχεδίου: «η Αμερική είναι ένα έθνος μεταναστών, αλλά επίσης και ένα έθνος του νόμου. Και οι νόμοι μας για την μετανάστευση πρέπει να αλλάξουν». Μπροστά στο κύμα των διαδηλώσεων διαβεβαιώνει πως τάσσεται υπέρ της μετανάστευσης στις ΗΠΑ «αρκεί αυτή να γίνεται με τάξη».
Οι μη εγγεγραμμένοι στους σχετικούς καταλόγους των αμερικανικών Αρχών μετανάστες υπολογίζονται σε 11 εκατομμύρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η μεγάλη λίστα των λαθών των ξένων διαιτητών που ορίζει ο Λανουά
- Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Κυριακή – Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές
- Ειδικός στην γραφολογική ανάλυση εξέτασε το φερόμενο σημείωμα αυτοκτονίας του Έπσταϊν
- Η επιστήμη ξέρει γιατί παίρνεις τη δουλειά τόσο προσωπικά
- Χανταϊός: 9+1 ερωτήσεις για το στέλεχος των Άνδεων που εντοπίστηκε στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius
- Επιδόματα: Ενίσχυση 300 ευρώ σε χήρες 60 ετών και άνω
- Από τη Χιροσίμα στην AI: Πώς το «Ρολόι της Αποκάλυψης» μετράει την πορεία της ανθρωπότητας προς την καταστροφή
- Το φάντασμα των ευρωεκλογών πάνω από το Μαξίμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακη 10.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/guillermo-suarez-ngYaz4_SFqk-unsplash-315x220.jpg)


































![Πιτσιρικάς γλιτώνει από ημιφορτηγό και ιπτάμενα συντρίμμια λίγο πριν ανέβει στο σχολικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/hug-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442