Μέρισμα 2,40 ευρώ ανά μετοχή σκοπεύει να διανείμει η Τράπεζα της Ελλάδος
Βελτιωμένα κατά 11,1% είναι τα κέρδη που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος για τη χρήση 2005 και τα οποία διαμορφώθηκαν στα 228,5 εκατ. ευρώ έναντι 205,6 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της ΤτΕ προτίθεται να διανείμει μέρισμα 2,40 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 12,15%.
88
Βελτιωμένα κατά 11,1% είναι τα κέρδη που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος και τα οποία διαμορφώθηκαν στα 228,5 εκατ. ευρώ έναντι 205,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.
Η διοίκηση της ΤτΕ προτίθεται να διανείμει μέρισμα 2,40 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο κατά 12,15% σε σύγκριση με το μέρισμα της προηγούμενης χρήσης.
Kαθοριστική συμβολή στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων είχαν τα κέρδη από τις χρηματοοικονομικές πράξεις επί συναλλάγματος και χρεογράφων (155,4 εκατ. ευρώ το 2005, έναντι 99,5 εκατ. ευρώ το 2004), καθώς και οι σημαντικά μειωμένες ζημίες από την αποτίμηση των χρεογράφων και του συναλλάγματος στο τέλος του έτους (21,7 εκατ. ευρώ το 2005, έναντι 71,2 εκατ. ευρώ το 2004).
Tο σύνολο των καθαρών εσόδων ανήλθε στα 610,8 εκατ. ευρώ έναντι 598,6 εκατ. ευρώ το 2004. Tα λειτουργικά έξοδα (δαπάνες προσωπικού, συντάξεις και βοηθήματα, διοικητικές δαπάνες, αποσβέσεις) αυξήθηκαν κατά 12,5 εκατ. ευρώ ή 4% και ανήλθαν στα 323,1 εκατ. ευρώ.
Oι προβλέψεις είναι μειωμένες κατά 23,3 εκατ. ευρώ και οφείλεται στο γεγονός ότι η προηγούμενη χρήση είχε επιβαρυνθεί με επιπλέον προβλέψεις ύψους 36,1 εκατ. ευρώ, που σχηματίστηκαν για την κάλυψη των ζημιών της χρήσεως 2004, της EKT.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Kimberly Guilfoyle Praises Greece-Chevron Agreement
- Ισραήλ: Με emojis δόθηκε η εντολή στους μαχητές της Χαμάς για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου 2023
- Χαμός στο Μεξικό με το ιστορικό γήπεδο Αζτέκα – Μεγάλη ανησυχία για το εναρκτήριο παιχνίδι του Μουντιάλ
- Σπάτα: Ηλικιωμένος πυροβόλησε με καραμπίνα και ταμπουρώθηκε σπίτι του
- Ραγδαίες εξελίξεις για το εργοστάσιο Βιολάντα: Eυθύνες για τουλάχιστον 7 άτομα
- Serie A: Απειλές θανάτου και τιμωρία ενόψει για τον διαιτητή του ντέρμπι Ιντερ-Γιουβέντους

