38

Δεν προσέφυγε στο Ακυρωτικό Δικαστήριο των Παρισίων (Αρειο Πάγο) η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια. Η προθεσμία έληξε το βράδυ της Δευτέρας και παρά την αντίθετη γνώμη του δικηγόρου της, η ίδια αποφάσισε να μην προχωρήσει.

Έτσι, από σήμερα, Τρίτη, ξεκινάει η προθεσμία των 10 ημερών που έχει δώσει η γαλλική δικαιοσύνη, για να παραδώσει την κ. Μπουρμπούλια στο ελληνικό κράτος.

Παράλληλα, εκκρεμεί η αίτηση αποφυλάκισης που είχε υποβληθεί από την προηγούμενη Δευτέρα και που πρόκειται να εξετασθεί την Τετάρτη από το Εφετείο Παρισίων. Η αίτηση αυτή χάνει το νόημά της εφ όσον η κ. Μπουρμπούλια δεν έκανε προσφυγή στο Ακυρωτικό.

Παρ όλα αυτά, η εξέταση του αιτήματος παραμένει γιά λόγους διαδικαστικούς, όπως εξήγησε ο συνήγορος υπεράσπισης Ολιβιέ Μπεσόν. Η απόσυρση του αιτήματος αποφυλάκισης έπρεπε να είχε γίνει 48 ώρες πριν από την εκδίκασή του.

Κατά την ακροαματική διαδικασία την Τετάρτη ο κ. Μπεσόν πρόκειται, κατά δήλωση του, να αποσύρει το αίτημα αποφυλάκισης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ