Παρασκευή 01 Μαϊου 2026
weather-icon 16o
Σε μπελάδες ο Παναθηναϊκός μετά το 76-69 από την Μπενετόν στο Τρεβίζο

Σε μπελάδες ο Παναθηναϊκός μετά το 76-69 από την Μπενετόν στο Τρεβίζο

Σε μπελάδες μπαίνει ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα του -δεύτερη σερί- από την Μπενετόν Τρεβίζο με 76-69 στο «Παλαβέρντε» για την 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου της Euroleague. Την Πέμπτη, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Ζαλγκίρις Κάουνας (20:45).

66

Σε μπελάδες μπαίνει ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα του -δεύτερη σερί- από την Μπενετόν Τρεβίζο με 76-69 στο «Παλαβέρντε» για την 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου της Euroleague. Ο Νίκος Ζήσης παρακολούθησε τον αγώνα από τον ιταλικό πάγκο λόγω τραυματισμού.

Μπενετόν Τρεβίζο – Παναθηναϊκός 76-69

Το γρήγορο 6-0 του Παναθηναϊκού, χάρη στα τρίποντα των Τσαρτσαρή-Λάκοβιτς, πολύ γρήγορα εξανεμίστηκε από τους Ιταλούς. Με κορυφαίο το Μπαρνιάνι η Μπενετόν κατάφερε να… τιμωρήσει τους «πράσινους» από την ίδια θέση και να «γράψει» το 10-10.

Από εκείνο το σημείο και μετά η σκυτάλη της πρωτοπορίας στο σκορ άλλαξε πολλές φορές χέρια. Ωστόσο το γκολ-φάουλ του Σισκάουσκας έφερε την Μπενετόν για πρώτη φορά στο +5 (24-19).

Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους «πράσινους» στο -1 (26-25). Στη δεύτερη περίοδο οι Ιταλοί διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το 15ο λεπτό, καθώς η… οργή του Μάικ Μπατίστ, που ήταν μόνος του ένας Παναθηναϊκός, έφερε την ισοφάριση.

Ο Αμερικανός άσος, ο οποίος πήρε βοήθειες και από τον Σπανούλη, κυριάρχησε σε επίθεση και ριμπάουντ και κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του στην ανατροπή, ευστοχώντας από τα 6.25.

Η Μπενετόν προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά τέσσερις διαδοχικοί πόντοι του Λάκοβιτς (1 τρίποντο-1 βολή) «έγραψαν» το 45-42 υπέρ των «πράσινων» με τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο παίκτης πάντως που έκανε τη ζημιά στην ομάδα του Ομπράντοβιτς, με τον Σέρβο τεχνικό να ψάχνει λύσεις για τον περιορισμό του, ήταν ο Μπαρνιάνι (17π.).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, οι Ιταλοί έκαναν… άνω-κάτω την άμυνα του Παναθηναϊκού και, περιορίζοντας τον σε συγκομιδή μόλις (!) 7 πόντων, κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ, μετά την αγωνιστική αφύπνιση του Νίκολας, κατάφεραν λίγο πριν τη λήξη να προηγηθούν με έξι πόντους (55-49), ενώ ο Παναθηναϊκός πήρε… ανάσα από τον Διαμαντίδη με τρεις διαδοχικούς πόντους.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταίο περίοδο με τους γηπεδούχους στο +3 (55-52). Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό, που είδε τον Μπαρνιάνι να ευστοχεί σε ένα πολύ δύσκολο τρίποντο και να διαμορφώνει το 66-55.

Ωστόσο, με τις προσπάθειες του Βασίλη Σπανούλη και την είσοδο του Ντούσαν Σάκοτα στον αγωνιστικό χώρο, η ομάδα του Ομπράντοβιτς βρήκε λύσεις από την περιφέρεια και κυρίως από τα 6.25.

Μάλιστα, ο νεαρός άσος του Παναθηναϊκού με τρίποντο στο 38 ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο το σερί των «πρασίνων», γράφοντας το 68-66.

Ο Λάκοβιτς είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το… χατίρι και απλώς διαμόρφωσε το 68-67.

Γκόρι και Νίκολας τιμώρησαν την αστοχία του Λάκοβιτς και το τελικό 76-69 δεν άργησε να έρθει.

Τα δεκάλεπτα: 26-25, 42-45, 55-52, 76-69

ΜΠΕΝΕΤΟΝ ΤΡΕΒΙΖΟ (ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΛΑΤ): Σισκάουσκας 16 (1), Σοράνια 10 (2), Νίκολας 17 (1), Μορντέντε 2, Γκόρι 7, Πόποβιτς 4, Μπαρνιάνι 20 (2), Σλόκαρ, Σαντάντζελο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΖΕΛΙΜΙΡ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ): Λάκοβιτς 12 (3), Μπατίστ 12 (1), Σάκοτα 5 (1), Σπανούλης 12, Διαμαντόδης 13, Τσαρτσαρής 7 (1), Αλβέρτης 1, Χατζηβρέττας 3, Παπανικολάου 2, Τομάσεβιτς 2, Στσεπάνοβιτς.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής της φάσης των «16»:

4ος Ομιλος

Πέμπτη 2 Μαρτίου

Ουνικάχα Μάλαγα-Μπαρτσελόνα

Ολυμπιακός-Ζαλγκίρις Κάουνας 20:45

Βαθμολογία (σε 1 αγώνα): Ολυμπιακός 2, Μπαρτσελόνα 2, Ζαλγκίρις 1, Μάλαγα 1.

5ος Ομιλος

Πέμπτη 2 Μαρτίου

Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ούλκερ

Ρεάλ Μαδρίτης-Κλιμάμιο Μπολόνια

Βαθμολογία (σε 1 αγώνα): Κλιμάμιο 2, Ρεάλ Μαδρίτης 2, Μακάμπι 1, Ούλκερ 1.

6ος Ομιλος

Τετάρτη 1 Μαρτίου


ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ταού 82-76

Λιέτουβος Ρίτας-Μπάμπεργκ 79-67

Βαθμολογία (σε 2 αγώνες): ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4, Ταού 3, Λιέτουβος 3, Μπάμπεργκ 2.

7ος Ομιλος

Τετάρτη 1 Μαρτίου


Μπενετόν Τρεβίζο-Παναθηναϊκός 76-69

Εφες Πίλσεν-Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ 63-69

Βαθμολογία (σε 2 αγώνες): Τσιμπόνα 4, Εφές Πίλσεν 3, Μπενετόν 3, Παναθηναϊκός 2

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 01 Μαϊου 2026
Cookies