Δύο νέα εντάλματα σύλληψης για τους «ληστές με τα μαύρα»
Δύο νέα εντάλματα σύλληψης για τους «ληστές με τα μαύρα», που είχαν πρωταγωνιστήσει στις 16 Ιανουαρίου στην ένοπλη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας, εκδόθηκαν από τον ανακριτή. Συμπληρωματικές διώξεις με βάση τον αντιτρομοκρατικό.
27
Δύο νέα εντάλματα σύλληψης για τους «ληστές με τα μαύρα», που είχαν πρωταγωνιστήσει στην ένοπλη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος και στην αιματηρή συμπλοκή που ακολούθησε στην οδό Πανεπιστημίου στις 16 Ιανουαρίου, εκδόθηκαν την Παρασκευή από τον ανακριτή.
Τα εντάλματα αφορούν στους Γρηγόρη Τσιρώνη και Μάριο Σεϊσίδη οι οποίοι αναζητούνται από την Αστυνομία.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα περίπου είχαν εκδοθεί άλλα δύο εντάλματα για τον τραυματία Γιάννη Δημητράκη και τον Συμεών Σεϊσίδη ο οποίος επίσης αναζητείται.
Παράληλα, η εισαγγελέας Ελένη Ράικου άσκησε συμπληρωματική δίωξη σε βάρος του προφυλακισμένου Γ.Δημητράκη, του Σ.Σεϊσίδη, αλλά και των δύο νέων κατηγορουμένων.
Η δίωξη περιλαμβάνει τα αδικήματα της ληστείας από κοινού και κατά συρροή, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο), απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
Η Εισαγγελέας διαβίβασε την δικογραφία με τις νέες διώξεις και όλα τα στοιχεία που συνέλεξε η Ασφάλεια στον 7ο Τακτικό Ανακριτή Μ.Φουκαράκη που διενεργεί κύρια ανάκριση για την υπόθεση.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, από την έρευνα προέκυψαν νέα στοιχεία και σχηματίσθηκε μια ακόμα δικογραφία σύμφωνα με την οποία ο συλληφθείς και οι τρεις κατηγορούμενοι μαζί με τον πέμπτο της ομάδας που παραμένει άγνωστος είχαν συστήσει συμμορία εδώ και τρία χρόνια και είχαν διαπράξει εκτός από την τελευταία ληστεία στη Εθνική Τράπεζα, στην οδό Σόλωνος, άλλες έξι συνολικά ένοπλες ληστείες σε τράπεζες στην Αττική από τις οποίες αποκόμισαν συνολική λεία 739.028 ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Καιρός: Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία την Κυριακή – Πού θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις
- Το τελευταίο riff των Megadeth – Μια «εξομολόγηση» του Ντέιβ Μαστέιν μετά από 40 χρόνια μέταλ
- Σχέση: Πέντε «μυστικά» που δείχνουν ότι ταιριάζετε
- Τσίπρας: Ολική ρήξη με το καθεστώς Μητσοτάκη – Σαρωτικές αλλαγές για ένα νέο κράτος για όλους
- Τρίμηνο-φωτιά για τα εργασιακά: Θα φέρει ο «κούκος» της Κοινωνικής Συμφωνίας την άνοιξη στους μισθούς;
- Από την Γροιλανδία, έως την Ουκρανία – Η αμήχανη Ευρώπη στις «μυλόπετρες» της Realpolitik του Τραμπ



